Bozkuş: Tüm Haklar Verilecek!

Bozkuş: Tüm Haklar Verilecek!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden bu zamana kadar, personel maaşlarında yüzde 100'e yakın artış sağladıklarını söyledi.

Bozkuş: Tüm Haklar Verilecek!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden bu zamana kadar, personel maaşlarında yüzde 100’e yakın artış sağladıklarını söyledi.

Belediye kadrosunda çalışanların yanı sıra şirket aracılığıyla belediyede çalışan işçilerin de sosyal haklarını daha iyi seviye çıkarmak istediklerini de dile getiren Başkan Bozkuş, Kars halkının da başta kendisi olmak üzere tüm belediye personelinden hizmet beklediğine dikkat çekti.

Başkan Bozkuş, Kars Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan üye olma imza törenin ardından Hizmet İş Sendikası tarından düzenlenen yemekli toplantıda şirket çalışanlarına yönelik konuştu.

Hak İş Konfederasyonları Genel Başkanı Mahmut Arslan Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Güler, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Hizmet İş Sendikası Bölge Sorumlusu Zeki Özcan, Memur Sen Kars İl Başkanı Abubekir Keleş, Hizmet İş Kars İl Başkanı Mürsel Aslan, şirket ve belediye çalışanlarının da katıldığı yemekte konuşan Bozkuş:  “Göreve geldiğimiz günden buyana belediyemizde kadrolu çalışan personelimizin maaşlarında yüzde yüz artış olmuştur. Bunu bütün arkadaşlarımız biliyor. Biz bunu, geçen süre içerisinde tamamladık ve arkadaşlarımızın sosyal haklarının daha iyi bir seviyeye gelmesi için çaba sarf ettik. Aynı şeyi şirket aracılığıyla çalışan arkadaşlarımız içinde düşünüyoruz. Ama bu hakları sizlere sağlarken, biz bir taraftan da bizlerden hizmet bekleyen Kars halkını da ihmal edemeyiz. Çünkü şehrin alt ve üst yapısıyla birçok alanda hizmete ihtiyacı var. Diğer taraftan da sizlerin ekonomik anlamda sıkıntılarınızı çözmek, sosyal yaşantınızın iyi bir seviyeye çıkması için elimizden gelen en iyi şartları sağlamaya çalıştık.” Dedi.  

İŞÇİLERİMİZİN 500 İLE 600 BİN TL ALACAKLARI VAR

Geçmişte Kars Belediyesi’nde kadrolu olarak işçi statüsünde çalışanların sosyal hakları ile birlikte 500 ile 600 Bin TL civarında alacakları olduğunu kaydeden Bozkuş: “Belediyemizden çeşitli şekilde ayrılan arkadaşlarımızın alacaklarını ödedik. Şimdi belediyemizde çalışan diğer personelin alacakları var. Onlar içinde bir ödeme planı yaparak kısa süre içerisinde her kesin alacaklarını ödemeyi düşünüyoruz. Ama bugün veya yarın olacak. Böyle bir çalışma içerisindeyiz. Arkadaşlarımız zaman zaman sorunları ile birlikte bizlere geliyor. Arkadaşlarımızdan hastası, düğünü, cenazesi, çocuğun okul masrafları gibi ihtiyaçları olabiliyor. Bunlara bağlı olarak ödemeler de yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın geçmişten kaynaklı 20 ye yakın ikramiye alacakları da var. Bazılarının da ise alacakları bulunmuyor. Bizler kesinlikle bu konuda çalışanlarımız arasında ayrım yapmıyoruz. Maddi olarak sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza birikmiş olan bütün sosyal alacaklarını kısa süre içerisinde ödeyeceğiz. Benim de sizlerden tek bir isteğim var. Kars hepimizindir. Belediyemizin çok sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmesi için sonuna kadar belediyemize sahip çıkmalıyız. Ne kadar çok çalışıp hizmet yaparsak, Kars halkı da bizlerden memnun kalırsa bu bizim için mutlulukların en büyü olur.” diye konuştu. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler