Bozkuş'un 1 Mayıs Mesajı

Bozkuş'un 1 Mayıs Mesajı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 1 Mayıs'ın, dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olduğunu, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeri olduğunu belirtti.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 1 Mayıs’ın, dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olduğunu, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeri olduğunu belirtti.

Başkan Bozkuş, “Bugüne kadar tüm dünyada Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlanmakta olan 1 Mayıs, ülkemizde de ilk kez geçen yıl, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir. Sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, işçi ve işveren kuruluşlarımızla, hükümetimizle, bu güzel ve anlamlı günü kutlamanın heyecanını taşıyoruz. 1 Mayıs’lar, alın teriyle ekmeğini kazanan işçi kardeşlerimizin bayram havası coşkusu içerisinde kutlayacakları bir gündür. Ayrıca 1 Mayıs, kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olmalıdır. Demokrasimizin güçlenmesi, örgütlü toplumun büyümesi için bu tür kutlamalar toplumumuzda birliğin ve beraberliğin oluşmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bozkuş, ayrıca, tüm Belediye çalışanlarının ve işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, “Sevgi, kardeşlik ve barış duygularının artmasına vesile olacak, huzur dolu nice 1 Mayıslar diliyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler