Bu Uyarıları Dikkate Alın!

Bu Uyarıları Dikkate Alın!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Kars İl Müdürlüğü’nden Yılık İşletme Cetveli Ölçü ve Ölçü Aletleri Beyannameleri hakkında duyuru yapıldı.

Yapılan duyurular şöyle:

YILIK İŞLETME CETVELİ DUYURUSU

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereği, Sanayi Sicil Belgesine sahip Sanayi işletmeleri bir yıllık faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetveline doldurarak 01 Ocak -30 Nisan 2018 tarihleri arasında bildirmek zorundadırlar, Aksi takdirde 1.046.00 TL İdari para cezası uygulanacaktır.

İŞLETME BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ DUYURUSU

İşletmenizin kayıtlı olduğu Sanayi Sicil veri tabanı yeniden yazılmıştır. Bu itibarla firmanıza ait eski bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Yıllık işletme cetvelini verdikten sonra lütfen bu bilgilerinizi; Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan E- Hizmetler bölümünden yer alan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” veya https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/ internet adresinden sisteme kullanıcı adı ve Kullanıcı şifresi ile giriş yapılıp “Kayıtlı işletmelerim” menüsünü tıklayarak, güncelleyiniz.

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ BEYANNAMELERİ HAKKINDA DUYURU

3516 SAYILI ÖLÇÜLER VE AYAR KANUNUNA GÖRE:

Esnafın yapılacak olan denetimlerde mağdur olmamaları teminen; kullanmış oldukları Ölçü ve Tartı Aletlerinden, damgalanmamış iki yıllık damga süresi geçmiş damgaları iptal edilmiş kopmuş bozulmuş Ölçü ve Tartı aletlerinin kullanılması alım ve satım yerlerinde bulundurulması suç teşkil etmekte olup, elinde bu tip ölçü ve tartı aleti bulduranların damgalarını yaptırmak için beyannamelerini;

2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller, II. Sınıf hassas teraziler ile Akaryakıt ve LPG sayaçları hariç olmak üzere bağlı bulundukları Belediyelere,

2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller II. Sınıf hassas teraziler ile Akaryakıt ve LPG sayaçları için beyannamelerini 28/02/2018 tarihi mesai bitimine kadar Kars Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.

Beyanname vermeyenler hakkında 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin ilgili fıkraları doğrultusunda İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler