Erdinç Dolu’dan Öğretmenlere Büyük Övgü!

Erdinç Dolu’dan Öğretmenlere Büyük Övgü!

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Selim’e yapılan eğitim tutarının son 54 yılda 33 milyon Türk Lirası olduğunu belirterek, “Son 4 yılda ilçemizde eğitim adına yapılan eğitim tutarı 33 milyon Türk Lirasıdır.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Kars’ın Selim İlçesinde görev yapan öğretmenlerle Büyük Kale Otel’de bir araya geldi. Düzenlenen yemeğe Kaymakam Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın ve ilçede görev yapan öğretmenlerle katıldı.

Düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ve Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’un eğitime verdiği desteklerden bahsetti.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ise, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu dile getirerek, tüm öğretmenlerin büyük azim ve başarı ile çalıştıklarını söyledi. Selim’e yapılan eğitim tutarı son 54 yılda 33 milyon Türk Lirası, ancak son 4 yılda ilçemizde eğitim adına yapılan eğitim tutarı 33 milyon Türk Lirasıdır. Son iki yılda 38 derslik 5 okul, 16 derslik 1 Anadolu Lisesi, 130 kişilik bir yurt, ilçemizde lisemize ait 1 atölyeyi, 1 halı sahayı kazandırdık. İnşallah haftaya ihalesine de çıkacağız. Bir köyümüze daha okul yapacağız. Tabi ilçemize bu yatırımlar kazandırılırken, eğitim anlamında başarıda bir ivme kazandırmak zorundaydık. Özellikle bu yılı da esas alırsak, son 3 yılda TEOK anlamında ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Hafta içi kurslarımızın yanı sıra hafta sonları da öğrencilerimiz evlerinden tek tek servisle alınarak önceden belirlenen grup köylerimize veya ilçe merkezine taşınmakta beslenme gereksinimleri karşılanmaktadır. Yaklaşık 500 öğrenciyi hedefleyen bu projede her öğrencimize soru bankası, kaynak kitaplar, yaprak testler temin edilmekte ve özel olarak hazırlattığımız her ay 3 deneme sınavı yapmaktayız.” dedi.

Türkiye hızlı şekilde büyüyen bir ülke olduğunu, tabi bunun sürdürülebilmesi için herkese büyük sorumluluklar düştüğünün altığını çizen Kaymakam Dolu, “Günümüzde büyümenin ve kalkınmanın en önemli kaynağı rekabettir. Rekabeti ise belirleyici işi eğitimdir. Hepimiz söylüyoruz, ‘En önemli yatırım, insana yapılan eğitim yatırımıdır.’ İnancımızda ve inandığımız tüm değerlerin temel hedefi ve temel şiarı budur. Özellikle son 10 yılda tüm bütçelerimizde ve hükümetimizin ortaya koyduğu tüm yatırım programlarında eğitim en önemli payı almaktadır. Tabi bunun yansıması olarak ilçemizde hem nitelik, hem öncelik anlamında, eğitim anlamında yatırımlara hep birlikte şahitlik ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.”  fadesini kullandı.

Kars’ta TEOG başarılarının il 5’nciliğinden, il 1’nciliğine yükseldiğini ve eğitime yapılan yatırımların meyvelerini aldıkları belirten Kaymakam Dolu, “Tabi bunun sonucunda ne oldu? Bunun sonucunda 2 yıl önce TEOK’ta ilçe ortalamamız yüzde 46 iken, bugün yüzde 55.5’e ulaştı. Malumunuz Kars’ta 7 ilçe var. 2 yıl önce Kars’ta il 5’ncisiydik. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde son 2 yıldır ilçeler arası 1’nci duruma ulaştık. 2 yıl önce 6 öğrencimiz Fen Lisesi’ne yerleşiyorken, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 17 öğrencimiz ve en son 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da 25 öğrencimizi fen Lisesi’ne yerleştirdik. Yani yüzde 400 bir artış sağladık. Tabi bu başarı tesadüf mü? Yani 2 yıl önce 6 öğrencimiz Fen Lisesi’ne yerleşirken, bu yıl bu sayının 25’e çıkması, ya da 2 yıl önce ilde 5’nci sıralamada iken, son 2 yıldır ilçeler arası 1’nci olmamız, tesadüf mü? ve bu ciddi başarının altında yatan gerçek nedir biliyor musunuz? siz öğretmenlerimizin alın teridir. Ben dolayısıyla hepinizden Allah razı olsun diyorum. Tabi esas iş bundan sonra başlıyor. Büyük sorumluluk daha da çok arttı. Çünkü başarıyı muhafaza etmek ve bir adım öteye götürmek daha zordur. Ama ben bunu başaracağınıza inanıyorum. Çünkü gözlerinizde o enerjiyi, o isteği, o enerjiyi görüyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından müzik eşliğinde yemeğe geçildi. Düzenlenen yemek programında Selim Kaymakam Erdinç Dolu, yemeğe katılan öğretmenlerle tek tek ilgilendi. 

erdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(1).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(7).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(5).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(6).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(2).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(3).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(8).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(4).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(9).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(10).jpgerdinc-dolu’dan-ogretmenlere-buyuk-ovgu!-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler