Erdoğan Yıldırım'ın Berat Kandili Mesajı

Erdoğan Yıldırım'ın Berat Kandili Mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel başkanı Erdoğan Yıldırım, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yıldırım'ın yayınladığı mesaj şöyle:

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının gelişini müjdeleyen, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun biçimde yaşandığı Ramazan ayından önceki son kandil olan Berat Kandili’ne erişmenin huzurunu yaşıyoruz.

Berat Kandili insanlar için bir yıllık bir geleceğin hükme bağlandığı bir gecedir. Berat’ın anlamı, günah, borç ve cezadan kurtulmak demektir. Bu mübarek gece vesilesi ile Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine sığınarak, kendimizi sorgulama, hatalarımızdan, günahlarımızdan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli ederek kullarının dua ve isteklerde bulunmasını istemiştir.

Mübarek gecelerin feyzi ve bereketiyle dayanışma ve kardeşlik duygularımızı pekiştirip davranışlarımızı gözden geçirerek insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu mübarek geceler Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine ulaşılması için bir fırsat kapısıdır. Bu fırsatları iyi değerlendirmeli, hayatımızın yoğun koşuşturması içinde yaptığımız hata ve yanlışlarımızın farkına varıp onlardan uzaklaşmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Berat kandilinizi kutlar, yapılan duaların kabul, birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisiyle tüm İslam Âlemine, ülkemize ve hemşehrilerime sağlık, huzur, mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler