Günay Özdemir'in 18 Mart Mesajı

Günay Özdemir'in 18 Mart Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü onurla yâd ettiğimiz bugünde, tarihi şan ve şerefle dolu büyük milletimizin eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak elde ettiği Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Bu zafer, yalnızca bir askeri başarı değil, izzet-i nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş destanıdır.

Milli mücadele ruhu ve Kurtuluş Savaşının meşalesi olan bu büyük zafer, bağımsızlık savaşı veren nice mazlum milletlere iyi bir örnek teşkil ettiği gibi daha büyük daha güçlü bir Türkiye’nin inşası için bizlere de ilham vermektedir.

O gün olduğu gibi bugün de aziz Milletimiz, askerimiz, halkımız birlik ve beraberlik içindedir. Bağımsızlığı başta olmak üzere vatanına her anlamda sahip çıkacak milli şuura, heyecana ve cesarete sahiptir. Bu anlamlı günde aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz ki; millet olarak, ecdadımızdan miras aldığımız bu cennet vatanın ebedi bekçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 101. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Gününü kutluyor; vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için geçmişte olduğu gibi günümüzde de hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler