'Her İnsan Bir Engelli Adayıdır'

'Her İnsan Bir Engelli Adayıdır'

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

'Her İnsan Bir Engelli Adayıdır'

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdakoş mesajında her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek ülke nüfusun yüzde 12’sinin çeşitli nedenlerden dolayı engelli olduğunu ve engelli vatandaşların sadece 3 Aralık’ta değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğini söyledi.

Huzurlu, güvenli ve engelli vatandaşlar ile birlikle eşit haklara sahip bir toplum oluşturabilmek için engellilerin de kendimizle aynı haklardan yararlanmaları için özen gösterilmesi gerektiğini de belirten Yurdakoş mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde yüzde 2’sini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Devletimizin engellilerle ilgili politikasının temelinde ’Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir.’ ilkesi yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü de şahıslar ve kurumlar olarak hepimizi alakadar etmektedir. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Engelli insanlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri hükümetimizin en önemli hedeflerinden biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm vatandaşlarımızı sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Haftası’nı kutluyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler