İl Başkanı Aras’ın Cumhuriyet Mesajı:

İl Başkanı Aras’ın Cumhuriyet Mesajı:

Cumhuriyetimizin 90. yılını idrak ettiğimiz bu çok özel günde, Cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak gücümüzü laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Cumhuriyetin temel niteliklerinden almaktayız.

İl Başkanı Aras’ın Cumhuriyet Mesajı:

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

Aziz hemşehrilerim;

Cumhuriyetimizin 90. yılını idrak ettiğimiz bu çok özel günde, Cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak gücümüzü laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Cumhuriyetin temel niteliklerinden almaktayız. AKP iktidarı, laik, çağdaş bir hukuk devleti olan ülkemizi eşiti olduğu çağdaş dünya devletleri statüsünden koparmıştır. Emperyalistlerin mutfağında pişirilen BOP yeni adıyla “Yeni Ortadoğu Projesi”; Neo-Osmanlıcılık adı altında, sultanlık hayalleri gören AKP’ye Orta doğuda İran, Lübnan, Suriye ve Şii Irak Yönetimi karşısında ABD’nin arka bahçesi olmak üzere Sünni blok oluşturma görevini ev ödevi olarak vermiş, bunu yaparken de stratejik sığlık içinde boğulan, yeterlilikten yoksun AKP dış politikasının öngörüsüzlüğünden faydalanmıştır. Bugün Türkiye, AKP’nin akıl ve diplomasiden yoksun dış politikası nedeniyle, Suriye örneğinde olduğu gibi tüm dünya karşısında, eli kanlı terör örgütü El Kaide ile kol kola bir ülke görünümündedir. AKP ülkemizi, binlerce yıllık çözülemeyen din ve mezhep savaşlarının bataklığı olan Ortadoğu cehennemine sokmuş, bunu yaparken de milletimizin saf inançlarını kullanmaktan, mezhep çatışmasını körüklemekten dahi çekinmemiştir. Cumhuriyetin kurucusu, Cumhuriyetle yaşıt ve kurumsallaşmış tek partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin temel niteliklerini koruma azmi ve kararlılığı içinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade etmek isteriz. Ne yazık ki, ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koyarak, tüm halkımızı temsilen, başta M. Kemal Atatürk olmak üzere; bağımsız ve çağdaş ülkemiz kurucularının manevi şahsiyetlerine şükranlarımızı sunma hakkı, AKP iktidarının bir genelgesi ile elimizden alınmış bulunmaktadır. Bu hususun takdirini, Cumhuriyetimizin özgür ve eşit bireyleri olan tüm vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz. Bugün işbaşında bulunan AKP zihniyeti; 29 Ekimleri, 19 Mayısları, 23 Nisanları yasaklamak sureti ile ülkemizin temel dinamikleri ile ve milli bilinçle oynayarak, yarın kendisinin de altında kalacağı tehlikeli bir oyun oynamaktadır.  Ancak unutulmamalıdır ki; hiçbir engelleme, yasaklama ya da baskı, Partimizi, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin 90. Yılını coşkuyla idrak etme ve kutlama isteğinden alıkoyamaz.

Eşsiz bir bağımsızlık savaşı vererek, Aydınlanma ve Birey devrimini gerçekleştiren ve dünyanın diğer çağdaş devletleri ile eşit statüde bir devlet kuran Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin tüm kurucularının ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliriz. Kars halkının, Cumhuriyet Bayramını CHP Kars teşkilatı olarak kutlar, Partim ve şahsım adına saygılarımı sunarım.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler