İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy Kars'ta anıldı

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy Kars'ta anıldı

Kars’ta, “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi.

KARS MANŞET

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Hasan Harakani Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pelin Erdoğan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönü anlatıldı. Ardından da Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencileri Hak’ın Sesi Mehmet Akif Ersoy’un biyografisini, Kars Fen Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini anlatan tiyatro gösterisini sundular.

İlkokullar arası İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını okuma yarışmasının birincisi Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu öğrencilerinden İlayda Kaya ve ortaokullar arası İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuma yarışmasının birincisi Başgedikler 60. Yıl Yatılı Bölge Okulu öğrencisi Çağar Alioğulları İstiklal Marşı’nı okudu. Liseler arası Safahat’ten şiir okuma yarışmasının birincisi Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Yıldırım, akıllarda kalan güzel performansını sergiledi. Öğrencilerin sahneye koyduğu performansları göz doldurarak büyük alkış aldı.

Düzenlenen program, İstiklal Marşı’nı okuma ve Safahat’ten şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol mensupları tarafından verilmesi ile son buldu.

“ASIM'IN NESLİ TÜRK GENÇLİĞİNE İNANCIMIZ VE İTİMADIMIZ TAMDIR”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andığını ifade eden Kars Valisi Türker Öksüz, “Bugün, vatan-millet sevgisinin abideleşmiş vesikası olan ve her okunduğunda yüreklerde vatan-millet-bayrak sevgisini pekiştiren İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yılını idrak etmenin haklı gururunu yaşarken, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

“Asım'ın Nesli Türk Gençliğine inancımız ve itimadımız tamdır” diyen Vali Öksüz, “İstiklâl Marşımızın her mısraında aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, sarsılmaz imanı, çelikten iradesi ve mazlum milletlerin hürriyet nidaları dile getirilmiştir. İstiklal Marşımızın kaleme alındığı işgal yıllarında aziz milletimizin hür yaşama azmi ve kararlılığı, Mehmet Akif Ersoy gibi vatan sevdalısı irfan pınarlarının gayretleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ile bütünleşip ülkemizin ufuklarını aydınlatmıştır. Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan necip milletimiz, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayâsızca saldırılara boyun eğmemiştir. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak tüm gençlerimizin hafızasına kazıması gerekmektedir. Gençlerimiz bilmelidir ki milli ve manevi değerlerimizin muhafazası, bastığı yerleri toprak diyerek geçmemekle, vatan toprağında kefensiz yatan şehit dedelerini unutmamakla birlikte bugün de milli mücadele benzer bir var oluş mücadelesinin verildiği Barış Pınarını, Zeytin Dalını, Bahar Kalkanını anlamakla mümkün olacaktır. Bu anlamda Asım'ın Nesli Türk Gençliğine inancımız ve itimadımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın milli marş olarak kabul edilişinin yıldönümü sebebiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

istiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(1)-001.jpgistiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(2)-001.jpgistiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(3)-001.jpgistiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(4)-001.jpgistiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(5)-001.jpgistiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(6)-001.jpgistiklal-marsimizin-yazari-mehmet-akif-ersoy-karsta-anildi-(7)-001.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler