Kafkas Üniversitesi'nden Yenilikçi Projeler

Kafkas Üniversitesi'nden Yenilikçi Projeler

Kafkas Üniversitesi (KAÜ)den Yenilikçi Projeler: Yapay Zeka Destekli Nanobiyosensörler ile Bir Damla Kandan Kanserin Parmak İzi Çıkarabilecek

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilecek TÜBİTAK ve TÜSEB destekli projelerde, biyoelektronik ve yapay zeka teknolojilerinin entegrasyonu ile kanser ve diyabet gibi hastalıkların teşhisinde yeni nesil analizörler geliştirilecek.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Zihni Onur UYGUN, geliştirilecek olan nanobiyosensör ile entegre yapay zeka algoritmaları ile bir damladan daha az miktardaki kanda, kanserin varlığını, türünü ve evresini son derece hassas bir şekilde ve gerçek zamanlı olarak tespit edebileceğini öngörüyor. Proje doku biyopsisi gibi hastaya acı veren geleneksel yöntemlere alternatif olarak geliştirilecek.

Bu projeler, yapay zeka teknolojisinin entegrasyonu aracılığıyla Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'nda, tıp, biyokimya, nanoteknoloji ve mühendislik disiplinlerini kapsayan bir multidisipliner yaklaşım sunulacak.

İki yıl sürecek olan projelerde, bursiyer yüksek lisans öğrencileri istihdam edilecek ve bu alanda yetişmiş genç beyinlerin gelişimine önemli katkılarda bulunulacak.

Kaynak:Hatice Kavşut

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler