Karla mücadele ödeneği almıyoruz

Karla mücadele ödeneği almıyoruz

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, son günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle belediyenin karla mücadele çalışmalarında kullanılan bir günlük yakıt maliyetinin 10 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, son günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle belediyenin karla mücadele çalışmalarında kullanılan bir günlük yakıt maliyetinin 10 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Kars Belediyesine karla mücadele için ödenek verilmemesinden yakınan Başkan Bozkuş, Karla mücadele için teknik olarak araç gereç anlamında her zaman hazır olduklarını belirterek gece ve gündüz olmak üzere 11 araçla kar temizliği yaptıklarını söyledi.

Bazı zor durumlarda Karayolları ve DSİ’den destek aldıklarını da belirten Bozkuş, “Şu anda son günlerde yağan yoğun kar yağışının ardından iki greyder, bir dozer, üç adet kepçe, bir kar tuzlama aracı ve dört adet de kamyon ile karla mücadele ediyoruz.”

SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE 3 BİN KAMYON KARI ŞEHİR DIŞINA TAŞIDIK

Son bir hafta içerisinde 3 bin kamyon karı şehir dışındaki muhtelif yerlere taşıdıklarını da kaydeden Bozkuş, kar yağışının devam ettiğinde de dikkat çekerek bu sayının 10 bini bulacağını da söyledi.

Hükümetten ve İller Bankası’ndan Kars Belediyesine kar ödeneği verilmediğini de belirten Bozkuş, “Son yağan yoğun kar yağışının ardından karla mücadele için çalışan iş makinelerinin bir günlük yakıt maliyeti 10 bin lirayı buluyor. Bu maliyet belediyemizin kıt imkanları ile karşılanıyor. Karla mücadele için belediyemize bir kuruş bile ek ödenek aktarılmıyor. Bu da belediyemize önemli bir maddi külfet getiriyor. Ayrıca zor kış koşullarında çalışan iş makinalarımız da zaman zaman arızalanıyor. Bu da ayrı bir masraf oluşturuyor. Karla mücadelemiz sona erdiğinde ise bu yıl karla mücadele için belediyenin harcamış olduğu para miktarını basın marifetiyle kamuoyuna da duyuracağız.” Dedi.

ANİ KAR ERİMESİ SONUCU OLUŞACAK TAŞKINLAR İÇİNDE ŞİMDİDEN ÖNELELER ALIYORUZ

Kışın sona ermesiyle birlikte ani kar erimelerini de göz önünde bulundurdukları vurgulayan Başkan Bozkuş, il merkezinden dışarıya taşınan kar birikintilerinin daha alçak bölgelere taşınması nedeniyle ani kar erimelerinden kaynaklı sel baskınları içinde tedbiri elden bırakmadıklarını da kaydetti.

Karla mücadelenin aralıksız olarak sürdüğünü söyleyen Bozkuş, “Biz özellikle temizlediğimiz karları şehir dışında ki yüksek kesimlerine değil de daha alçak kesimlerine taşıyoruz. Ani hava sıcaklığı sonucu eriyen karlardan kaynaklı taşkın olması halinde şehirde ciddi anlamda selden dolayı afet meydana gelmesi muhtemeldir. Bu nedenle biriken karları şehrin alt kısmına döküyoruz. Ama diğer taraftan da eriyen karlar birden hızlı bir şekilde eridiği zaman bu kar suları Bayrampaşa ve Bülbül deresine dökülüyor. Bu derelerin ikisi de Kars Çayına deşarj oluyor bu noktada ciddi bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Ama yine de bu duruma hazırlıklıyız” Diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler