Kars AK Parti Gençliği Hizmetleri Yerinde İnceledi!

Kars AK Parti Gençliği Hizmetleri Yerinde İnceledi!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis ve yönetim kurulu üyelerine belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde göstererek tek tek anlattı.

Kars AK Parti Gençliği Hizmetleri Yerinde İnceledi!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis ve yönetim kurulu üyelerine belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde göstererek tek tek anlattı. 


Kars Belediye Başkanlığı’nca kente bir çok noktada yapılan çalışmalara şahit olan genç AK Partililer, yapılan çalışmalar karşısında hayranlıklarını gizleyemezken, tanıtım eksikliği olduğunu dile getirdiler.

Kars’ta belediye tarafından yapılan su şebekesi, arıtma tesisi, kanalizasyon, belediye hizmet binası, hayvan pazarı, park ve bahçelerle birlikte sayısız çalışmanın Karsın geleceği için son derece önemli olduğunu da dile getiren genç partililer, belediyenin çalışmalarının basında ve kamuoyunda yeteri kadar yer almadığından yakındılar. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis ve Yönetim Kurulu üyeleri, gezdikleri ve yerinde gördükleri belediyenin çalışmalarını, tek tek rapor ederek AK Parti Genel Merkezi’ne ileteceklerini ve her alanda halka ve teşkilatlarına anlatacaklarını söylediler.


MODEREN HAYVAN PAZARI


Bozkuş ve beraberindekiler ilk olarak inşası devam eden hayvan pazarını gezdi. Burada Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bozkuş, Belediye Başkanlığı'nca yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Modern Hayvan Pazarı'nın tamamlanması için çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini belirterek, böylece yıllardan beridir Kars il genelinde büyük bir sorununun ortadan kalkacağını söyledi. Kars'ın en büyük geçim kaynağının hayvancılık olduğunu da ifade eden Başkan Bozkuş; "Hayvan Pazarı tamamlandıktan sonra hayvanlar pazara yürüyerek değil araçlarla getirilecek ve rampalarda indirilecek. Tekrardan satıldıktan sonra da aynı rampalar kullanılmak üzere araçlarla buradan çıkacak. Şehir merkezi dahil bundan sonra artık yürüyerek hayvan sevkiyatı yapılmayacak" dedi.


HAYVAN PAZARI'NIN YANI BAŞINDA ORGANİZE BESİ BÖLGESİ KURULACAK


Kent merkezinde gelişi güzel yapılan hayvancılığının bundan sonra daha modern şartlarda yapılacağını da kaydeden Başkan Bozkuş; "Karslının geçim kaynağı hayvancılıktır ve halkımız da geçimini ağırlıklı olarak hayvancılıkla sağlıyor. Ama hayvanlarımızı pazarlayabilecek, hijyenik bir ortamın ve pazarın olması lazım. Bu anlam içerisinde projelerimiz geliştirdik. Hazırlandı şimdi de gördüğünüz gibi, inşaat halinde devam ediyor ve sona yaklaşıldı. Hayvan Pazarı tamamlandıktan sonra kesinlikle şehir merkezinde hayvancılık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. Bir taraftan asfalt yol yap. Kaldırım yap. Diğer taraftan o güzelim asfaltın üzerinde hayvan dışkısı. Böyle bir mantık olmaz. Karslılar bundan sonra hayvancılığı da daha güzel ortamlarda yapacak. Biz bu amaçla Organize Besi Sanayi Bölgesi'ni kuracağız. Organize Besi Sanayi hemen hayvan pazarının yanında olacak. Kars Belediyesi tarafından yapımı devam eden Modern Hayvan Pazarı 57 bin 800 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Hayvan Pazar'ında idari bina, müşteri hizmet binası, lokanta, ilaç satış noktası, veteriner odası, kontrol ve güvenlik odası, kantar binası, sosyal tesis ve idari ofis binaları yer alacak. Hayvan Pazarı 300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kars dışından gelecek tüccarlar için 3 adet kapalı ahır yapılacak. Hayvan Pazarı'nda otopark, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer alacak. Hayvan Pazarı'nın önümüzdeki yıl hizmete girmesini planlamaktayız. “ dedi.


OTOGAR, KARS’IN AYNASIDIR


Başkan Bozkuş daha sonra beraberindekilerle birlikte, şehirlerarası otogarda incelemelerde bulundu. Otogar esnafı ve vatandaşların memnuniyeti ile karşılaşan Başkan Bozkuş, Otogarın şehrin aynası olduğunu kaydetti.

Kars’a ilk kez ayak basan yabancıların ilk ayak bastıkları yerlerin havalimanından sonra otogar olduğuna dikkat çeken Bozkuş, burada yapılan çalışmaları da “Kars’a ilk kez gelen insanlar, ilimize ayak bastıklarında otogarın berbat halini gördüklerinde ‘acaba şehrin her yerimi böyle’ diye bir algıya kapılıyorlardı. Daha önce yollar, peronlar ve alanlar, Kars’a yakışır gibi değildi. Son iki hafta içerisinde otogar içerisindeki yolları asfalta kapladık. Göreve geldiğimizde birinci önceliklerimiz arasında olan ısı merkezini değiştirdik. Isı sistemine bağlı olarak kalorifer tesisinde de değişlikler yaptık. Eskiden olduğu gibi katı yakıt yerine, sıvı yakıt olarak değiştirdik. Daha sonrada bina içerisinde tadilatlar yaptık. Çevre düzenlemesi olarak ta çirkin bir şekilde olan kaldırımlar çok kötüydü. Çevrede polen üreten ağaçlar üzerinde de çalışmalar yaptık. Genel anlamda çevre bozukluğu vardı.” Şeklinde anlattı.


YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI


Başkan Bozkuş ve beraberindekilerin daha sonraki durağı ise Temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından atılan ve 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş gününe yetiştirilecek olan Modern Belediye Hizmet Binası oldu.

Bozkuş, Belediye Hizmet Binası ile ilgili olarak ise şu bilgeleri verdi:

Geçmişte Kars’ın Kurtuluşu törenlerinin yapıldığı ve gelin ile damadın vatandaşları selamladığı balkonuyla tarihi dokusuna uygun olarak yapılan belediye binamızı yeniden Karslılara kazandırılmasının haklı gururunu yaşamaktayız. Belediye Hizmet Binası’nda artık sona gelindi. Hizmet binasında çalışmalar yoğun olarak devam ediyor. Birçok birim tamamlandı. Çok güzel bir bina oluyor. Artık sona yaklaştık. İnşallah bir aksilik olmazsa 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş törenlerine yetiştireceğiz. İlgili firmada bu doğrultuda çalışmalarına yapıyor. Hizmet binasının önemli bir kısmı tamamlandı. Kars adına yakışır, tarihine yakışır, çok güzel bir belediye hizmet binasına kavuşacak. Karslılar buradan daha sağlıklı hizmet alacak. Biz her anlamda Kars’ın önünü açtık. Artık bundan sonra geri dönüş yok. Kars hızla büyüyor ve gelişiyor. Biz çıtayı yükselttik. Kars’ta nelerin yapıldığını, nelerin değiştiği herkes çok rahatlıkla görebiliyor. Kars Belediye Başkanlığı'nca yaptırılan Modern Hizmet Binası'nda çok amaçlı salonlar, dinlenme salonu, sosyal tesisler, lokal, Meclis Salonu, Encümen toplantı salonu, toplantı odaları, nikah salonu ve otopark yapılacak. Kültür ve Tabiat Varlığı olarak tescilli olan binanın 2013 yılında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.”

Bozkuş, yapılan diğer çalışmaları ise şu şekilde anlattı:


KANALİSAYON ÇALIŞMALARI

 

Başkan Bozkuş ve beraberindekilerin bir sonraki durağı ise Aydınlıkevler ve Halit Paşa mahallerinde devam eden kanalizasyon çalışmaları oldu. Şehrin birçok noktasında kanalizasyon çalışmalarına devam ettiklerinde belirten Başkan Bozkuş, “Bu mahallelerin küçük kanalizasyon bağlantılarını merkezi kanalizasyon şebekesine bağlamaktayız. İki noktadan hareketle Aydınlıkevler ve Halit Paşa Mahallerine doğru Mesut Yılmaz Parkı’ndan başladık, Halit Paşa Mahallesini geçtik ve buralara kadar geldik. Digor Yolu’nun sağında ve solunda ki vatandaşlarımızın evlerinin merkezi kanalizasyona bağlantısı yok ve hepsini buraya bağlayacağız. Başbakanlık TOKİ’den gelen kanalizasyon şebekesini de yetersiz olduğu için buraya bağlanacak. Bölgede kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak. Beli bölgelerde ise toprak zeminin hemen altında bazalt taş kırıcı ile kırılarak çalışmalar yapılıyor. Zor zemin şartları ile de mücadele etmemiz nedeniyle çalışmalarımız biraz olsun gecikiyor” diye konuştu.


ESKİ DEVLET HASTANESİ PARK OLUYOR


Başkan Bozkuş ve beraberindekiler daha sonra ekonomik ömrünü doldurmuş olan ve yerine adı kadar anlamlı olacak Cenubi Garbi Kafkas Parkı’nın yapılacağı eski devlet hastanesinin yıkım çalışmalarını da yerinde inceledi.

Başkan Bozkuş, burada yapılan çalışmalar hakkında da detaylı bilgileri paylaştı. Eski devlet hastanesinin ekonomik ömrünü tamamladığında dikkat çeken Bozkuş “Kars’ta okulların bulunduğu bölgede yaklaşık 7 yıldır atıl vaziyette bekletilen ve kimliği belirsiz kişilerin mekanı olan eski Devlet Hastanesi, Belediye tarafından yıkılarak park yapılacak. 10 bin metre kare üzerinde bulunan hastanenin yıkılarak parka dönüştürülmesi bölge esnafı ve vatandaşlarında yüzünü güldürdü ve güldürecek. Türkiye ve Kars tarihi için büyük önem arz eden Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti’nin isminin parka verilmesi, özellikle Kars’a gelen yabancıların bu isimden yola çıkarak Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti hakkında bilgi sahibi olacak. Park, 10 metrekare alan üzerinde depreme dayanıksız diye 7 yıldır atıl durumda bekletilen Eski Devlet Hastanesi alanına kurulacak. Binanın yıkım işlemlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Yıkım işlemi şu anda bitti. Bu yıl bitirilmesi planlanan parkla ilgili çalışma, bölgedeki mimari doku da dikkate alınarak sürdürülecek. Parkın tamamlanmasıyla birlikte hem atıl durumda olduğu için sarhoşların ve diğer art niyetlerinin mekanı olmaktan bölge kurtarılmış olacak, hem de ilk defa kentin gezilebilir, dinlenilebilir ve görülebilir bir alanı olmuş olacak. Ağırlıklı olarak gerçekten bu kent birçok medeniyete, uygarlığa ev sahipliği yapmış ve bu kentte Cumhuriyet kurulmuştur diyen Bozkuş; “Kafamızdan özellikle Cenub-i Garbi Kafkas Kars Parkı ismi geçmekte. Çünkü burada bir Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti kurulmuş ve milli mücadelenin de başlamasına neden olmuştur. Şehrimize gelen insanlara zaman zaman bunu anlatıyoruz ama böyle bir isim koyarsak ve insanlarda Cenub-i Garbi Kafkas nedir, ne demektir? Bunu araştırırlarsa Kars ile ilgili daha da kalıcı bilgiler edinmiş olurlar. Mevcut binanın metruk bir bina haline dönüşmesi nedeniyle ve içindeki genel durumuyla ilgili ciddi anlamda bir fotoğrafını çektirdik. Her şeyin tahrip olduğunu, çok farklı amaçlarda kullanıldığını Kars kamuoyu bile biliyor. Ki, karşısında Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimi (Çevik Kuvvet) olduğu halde sık sık ciddi anlamda sorunlar, sıkıntılar yaşanıyordu. Şimdi ise bu sorunun, sıkıntının yaşanmaması için ilk önce mevcut fiziki şartlar ortadan kaldırılıyor arkasından da Kars’a, Kafkas Kars’a, Serhat Kars’a yakışır, Cenub-i Garbi Kafkas Kars’a yakışır bir park yapacağız” diye konuştu.


SU ARITMA TESİSİ


Basın Genç AK Partililer ile bir süre sohbet eden Başkan Bozkuş, daha sonra içme suyu arıtma tesislerini de birlikte gezerek açıklamalarda bulundu. Bayburt Barajı’ndan isale hattı ile arıtma tesislerine kadar gelen içme suyunun kalitesi, temizliği, rengi ve kokusu ile ilgili olarak Arıtma Tesisi Sorumlu Müdürü Koçak Ataş ile birlikte detaylı bilgi veren Bozkuş, suyun içilebilir olduğunu bir kez daha yineledi.

Arıtma tesislerinden gelen suyun Selim ilçesinin Bayburt Köyünde olduğu için Bayburt Barajı adını aldığını da kaydeden Bozkuş, barajda karşılaşılan bazı sorunları da dile getirdi. “Barajdan gelen suyun isale hattı üzerinden arıtma tesislerinde gerekli işlemlerin yapılmasının ardından şehre su veriyoruz. Biz tabana yakın bir bölgeden su aldığımız için suyun bileşimindeki, içerisinde bulunan bileşimler ve olunması gereken metaller, olması gereken değerlerin üstünde değildir. Mevsim şartlarına göre suyun renginde bazı değişikliklerinde nedenlerini anlatan Bozkuş “Burada mangandan bahsediyorum. İşte suyun renginin sarı olmasının nedenine geleceğiz. Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu değerler var. Suyun bileşimindeki, metallerin değerleri. İşte burada yani demir ne kadar bulunması lazım, alüminyum ne kadar olması lazım, mangamdan bahsediyor, amonyak dan bahsediyor, e koli dediği bakteri olayından bahsediyor, bulanıklık değerinden bahsediyor. Bunların olması gereken değerler var. Bu değerlerin altına veya üstüne düştüğü zaman dışarıdan kimyasal destekle bunu düşürebiliyoruz veya yükseltebiliyoruz, bu da otomatik olarak yapılıyor.


GÜNDE DÖRT KEZ NUMUNE ALIYORUZ


Öte yandan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Sağlık Müdürlüğü’nün her gün ve ay ay belli noktalardan numuneler alarak analiz yaptığını da dile getirerek, “Yapılan bu analizlerin sonucunda Sağlık Müdürlüğü bize, işte sizin suyunuzda içerisindeki bileşimlerden şunlar şunlar üst seviyededir. Bunların düşürülmesi ister istemez bize bildirilecektir. Bizde onların yani rapor sonuçlarını beklemeden sağ olsun arkadaşlarımız 5-6 mahallede numune aldılar, oralarda analiz yaptılar. Oralarda da aynı sonuçlar çıkınca ister istemez değerleri eşitlemek için dışarıdan kimyasal madde veriyoruz. İstenilen değerleri eşitlemek için her gün sudan numuneler alıyoruz ve olması gereken değerlerde değilse, elimde en az 6 aylık ihale edip aldığımız kimyasal değerler var ve biz bu kimyasal değerleri yeri geldiği zaman kullanıyoruz.” Dedi.


ATATÜRK VE MİLLET BAHÇESİ


Atatürk ve Millet Bahçesi ile ilgili olarak ta yerinde bilgiler veren Başkan Bozkuş, “Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde çalışmalar başlatılan Millet Bahçesi yeniden coşkulu günlerine dönecek. Yıllarca Karslıların mesire yeri olarak kullandığı Millet Bahçesi aradan geçen süre içerisinde kaderine terk edilmiş, bakımsız ve atıl vaziyette bulunan bölge adeta çöplüğe dönmüştü. Kars Kalesi’nin eteklerinde bulunan ve Tarihi Demir Köprü’nün önündeki Millet Bahçesi’nde proje kapsamında kafeterya, anfi tiyatro, piknik alanları, yürüyüş parkurları, idari binalar ve çevre düzenlemesi çalışmaları ilgili firma yetkilileri nezaretinde yürütülüyor. Eskiden sanatçılar sahne aldığı, binlerce insanın doldurduğu ve Cuma günleri halkın bir araya gelerek yemekler yaptığı geç saatlere kadar sohbetler ettiği Millet Bahçesi’nde yapılan çalışmalar bölge sakinlerinin de ilgisini çekiyor. Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk etap ayığı olarak yapımına başlanan Millet Bahçesi önünden geçen Kars Çayı da yapılan çalışmalarla temizlenecek. Temizlenen Kars Çayı’nın önüne bentler kurularak burada vatandaşların sandallarla Kars Çayı’nın üzerinde gezmelerine imkan sağlanacak” diye açıkladı.


 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler