Kars AK Parti Teşkilatının Öğretmenler Günü Mesajı

Kars AK Parti Teşkilatının Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, teşkilatı adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Kars AK Parti Teşkilatının Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, teşkilatı adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Erdoğdu, 1981’de Atatürk’e ‘Başöğretmen’ sıfatı verilmesiyle bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsun, öğretmenlerin aydınlanma, çağdaşlık, sevgi ve barış kavramlarının yerleşmesi için topluma yol gösterdiklerini dile getirdi. Erdoğdu, “Dünyanın bütün ülkelerinde öğretmenler önemli fedakârlıklar gösteriyor olabilir ama bizim öğretmenlerimizin, hangi şartta olursa olsun, hiçbir engel tanımadan, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştirmek için gösterdiği fedakârlıkla kıyaslanamaz” diyerek mesajına şöyle devam etti:

“Bizim öğretmenlerimiz cebindeki parayı yoksul öğrencileriyle paylaşır haberiniz olmaz. Bizim öğretmenlerimiz bir harf öğretmesi için kendilerine emanet edilmiş çocuklarla, kendi çocuklarından daha fazla ilgilenir. Onların içindeki bu sevgi, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da geçecektir. Yeni eğitim sistemimizde yetişecek kuşaklar, mesleki ve teknik bilgileri sayesinde, gelecek yıllarda ülkemizin lokomotif gücü olacaklar. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Memleketimizin dağında, ovasında, yaylasında şehrinde görev yaparken, zaman zaman ekonomik ve sosyal sorunlar yaşasalar da çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden asla taviz vermiyorlar. Bu öğretmenlerimizin hakkı ödenemez. Bu duygularla; çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirip, üretken ve bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller olarak yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Doğal afetler, terör ve diğer sebeplerle hayatını yitirmiş ve şehit düşmüş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI’NIN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Bu yüzden öğretmenlik aslında gelecek mühendisliğidir. Böyle bir hizmetin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu kadar büyük misyona sahip olan bu meslek öncelikle sonsuz sevgi ve fedakarlık ister.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği misyon toplumsal, bireysel ve kuramsal anlamda bütün önem ve özeni hak etmektedir. Bizlere düşen görev bu hakkı teslim etmek, öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hatırlamak hatasına düşmemek, sorunlarını çözmede yardımcı olmak, onlara gereken saygıyı göstermek ve hak ettikleri değeri vermek olmalıdır.

İstikbalimizin mimarları olan öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bu düşüncelerle, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler