Kars Belediyesi'nde Bayram!

Kars Belediyesi'nde Bayram!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediye çalışanları ile bir araya gelerek bayramlaştı.

Kars Belediyesi'nde Bayram!


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediye çalışanları ile bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşma programına, belediyenin tüm birimlerinde görev yapan çalışanlar, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. 


Düzenlenen programda AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, tüm çalışanların bayramını tek tek kutladı. Bozkuş, belediye çalışanlarından kurban kesimleri nedeniyle meydana gelecek olan çevre kirliliği konusunda duyarlı olmalarını istedi.

 

Bayram boyunca personelin kurban kesecek olan akraba ve komşularının çevre kirliliği yapmaları durumunda bir belediyeci gibi davranarak uyarılarda bulunmalarını isteyen Başkan Bozkuş, personelinden çevreyi kirletenleri zabıta ve temizlik birimlerine şikayet etmelerini de istedi. Başkan Bozkuş, belediye personelinin dokuz günlük bayram tatillerini sevdikleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.

Dokuz günlük bayram tatilini çok iyi değerlendirmelerini de isteyen Başkan Bozkuş, “Bayramlaşmayı önceden yapmamızın nedeni, Cumartesi, Pazar ve ardından da Pazartesi günü ile birlikte 9 günlük bayram tatili nedeniyle bu güne aldık. Çünkü sizlerin bu uzun tatil süresi nedeniyle planlarınız vardır. Bunu fırsat bilip kendinize tatil düzenlemiş olabilirsiniz. Akraba ve dost ziyaretleriniz olabilecektir. Aileniz ile planlarımız vardır. Salı günü de kurbanlarımızı keseceğimiz için dolaysıyla her kesin kendine göre plan ve programları olmuştur. Bizde bunu sizlerin lehine ve güzel bir şekilde değerlendirmeniz için bayramlaşmayı üç gün öncesine aldık. Salı günü Bayramlaşmış olsaydık planlarınızı da ona göre yapacaktınız. Şimdinden bayramınızı tebrik ediyorum”dedi.


“KURBANDA ŞEHRİMİZ KİRLENMESİN!”


Kurban kesimlerinin ardından kurban atıkları nedeniyle şehirde çevre kirliğini olacağı noktasında belediye personeline görevler düştüğünü de belirten Bozkuş; “Bizler belediyede çalışanları olarak her ne kadar bayram tatiline girmiş olsak ta, kurbanlar kesilirken cadde ve sokaklarımız da ister istemez kirleniyor. Bizlerde hep beraber sadece zabıta birimlerimiz ve temizlik işleri birimlerimize değil hepimize büyük görevler düşüyor. Her birimiz dostlarımıza, yakın çevremize ve komşularımıza kurban kesimi nedeniyle çevremizde gördüğümüz olumsuzluklara müdahale edelim ve uyaralım. Önce uyarın eğer sizlerin uyarılarına uymayanlar olursa da zabıta ve temizlik işleri birimlerimize bildirin. Aynı bu şekilde yakın çevrenize de bu farkındalığı aşılayın. Çünkü artık her birimizi bir kentte yaşadığımızı unutmamalıyız. Çünkü sizlerinde bildiği gibi kıt kanat imkanlarla bu şehirde hizmetler yapıyoruz. Tabiî ki yaptıklarımıza öncelikle bizler sahip çıkmalıyız. Gördüğümüz olumsuzluklar karşısında da ilk önce bizler onları uyaracağız” diye konuştu.


“KURBAN ATIKLARI İÇİN POŞETLER DAĞITIK”


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ayrıca Kars Halkının da Kurban Bayramını kutladı. Kars halkının kurban bayramını eş, dost ve aileleri ile birlikte mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini dileyen Bozkuş, belediye olarak kurban atıklarının çevreyi kirletmemesi ve bir adada toplanması için çöp poşetleri dağıttıklarını da açıkladı.


“KARS HALKININ BAYRAMINI DA KUTLADI”


Kurban bayramı boyunca vatandaşlarının kurban atıkları ile çevreyi kirletmemelerini isteyen Bozkuş, “Bütün Kars halkının Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Çocuklarıyla eşleriyle anne baba ve dostlarıyla nice mutlu bayramlar yaşamalarını diliyorum. Aynı zamanda sağlık diliyorum. Öncelikli olarak hemşerilerimiz kurbanlarını kesecekler. Kurban kesecek vatandaşlarımızın kesim kurallarını uymalarını ve çevre temizliğine önem vermelerini rica istiyoruz. Çünkü bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz ve havasını hep birlikte teneffüs ediyoruz. Bizlerde bayram öncesi zabıta, temizlik işleri ve veteriner birimlerimiz ile birlikte bayrama hazırız. Şehir merkezinde poşetler dağıttık. Vatandaşlarımızdan kurban atıklarını bu poşetlere koymalarını rica ediyoruz. Bayram boyunca temizlik işleri personelimiz bu poşetleri tek tek toplayacaklar”şeklinde konuştu.

3.20131014161954..gif4.20131014162003..gif5.20131014162014..gif6.20131014162022..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler