Kars Cazibe Merkezi İle Yenilenecek!

Kars Cazibe Merkezi İle Yenilenecek!

Bakan Ahmet Arslan, Milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan, Kars-Digor-Tuzluca Bölünmüş yolunun temel atma töreninde birer konuşma yaptılar.

Bakan Arslan: Cazibe Merkezi Kağıt Üzerinde Kalmayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars için büyük önem arz eden cazibe merkeziyle ilgili yaptığı açıklamada, cazibe merkezlerinin kağıt üzerinde kalmayacağını çünkü yapamayacakları sözü vermediklerini söyledi.

23 ilde farklı uygulama yapmak gerektiğini belirten Bakan Arslan, “Cazibe merkezi marifetiyle bu bölgelerde ticareti, ekonomiyi canlandırmamız lazım. Bu bölgelere has üretimler ve istihdamlar yaratmamız lazım. Onun için adını cazibe merkezi koyduk. Adını koymak kolay önemli olan bunu harekete geçirmektir. Geçmişte olduğu verdiğiz sözlerin gereğini yapmazsanız tabiri caizse halk sizi sandığa gömer. AK Parti hükümetleri olarak yapamayacağımız şeylerin sözünü vermemek ve eğer söz verdiysek de bunun gereğini yapmak için varız. Bunum için diyoruz ki cazibe merkezi kağıt üzerinde kalmayacak. Bunun için arkadaşlarla kafa yoruyoruz, bakanlıkta toplantılar yaptık ve burada toplantılar yaptık. Ama sadece toplantıyla yetinmiyoruz. Toplantılarda aldığımız bütün fikirleri değerlendirip çok daha sağlam çok daha ayakları yere basan ve bu illeri ayağa kaldıracak projeler ortaya koyup bunun gereğini yapacağız.”

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in söylediği “10 sene sonra kimse buraları tanıyamayacak” sözünü hatırlatan Bakan Arslan, “Gerçekten 10 sene sonra kimse buraları tanıyamayacak. 10 sene sonra birileri bugünkü Kars’ı kıyasladığında evet Gazi Kars, Marka Kent Kars, Tarihi Kent Kars, tarihi değerleriyle aynı Kars ama kalkınmışlığıyla gerçekten tanınmamış derecede değişecek bir Kars olacak inşallah. Bunu hep birlikte göreceğiz, hep birlikte yaşayacağız. Az önce söyledim biz, söz verdiysek yaparız dedik. Bunun en güzel örneği bu projedir. Biz dedik ki Karadeniz’i; Ardahan, Kars; Iğdır, Ağrı üzerinden Van’a, Suriye’ye, Irak’a bağlayacağız. Nasıl yapacağız? Bölünmüş yollarla yapacağız dedik. Ana koridorlarla bağlayacağız dedik. Ve bunun sözünü verdikten sonra da önce fizibilite., sonra uygulama projesi sonra yatırım programına alınmasını gerçekleştirdik. Ve geçen sene ihale süreçleri başladı sonra da bu sene işe başlandı. Ne oldu? 5 km’lik kısmının hemen bölünmüş yol haline getirildiğini hepiniz gördünüz. Tuzluca-Kağızman yol ayrımına kadar 70 km. Projelerini 104 milyon TL. Biz İMF kapılarında dilenirken, 100 milyon lira borç alırken ülkemize gelen temsilcilerini davullu zurnalı karşılıyorduk, önümüzü ilikleyerek önlerinde eğilerek karşılıyorduk. Şimdi ise bir projeye harcanan para 104 milyon TL. Bu proje 2019 yılında bitecek” diye konuştu.

kars-cazibe-merkezi-ile-yenilenecek!-(1).jpg

Beyribey: 10 yıl sonra kimse Kars’ı tanıyamayacak

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Ahmet Arslan’ın da bakan olmasıyla birlikte Kars’ta yatırımın önüne geçilemeyeceğini vurgulayarak, Kars’ın 10 yıl sonra tanınmayacak şekilde büyüyeceğini söyledi.

Bunun için de yatırımcıların şimdiden hareket etmeleri gerektiğini kaydeden Beyribey, özellikle de Karslıların acele etmelerini istedi.

Beyribey, “Bugün benim heyecanlarımdan olan noktalarından bir tanesine temel atıyoruz. Digor-Tuzluca arasındaki yol benim hayallerimden bir tanesiydi. Gerçekten de sıkıntılı bir yoldu. Benim hayallerim Türkiye içinde Kars’ın kavşak olmasıydı. Allah bunu bize nasip etti. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan geldi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da arkasında oldu. Şimdi iddiayla söylüyorum 10 yıl sonra kimse Kars’ı tanıyamayacak. İş adamlarına ada sesleniyorum; şimdi cazibe merkeziyle ilgili çalışmalarımız var, Karslılara sesleniyorum şimdiden bu bölgede fabrikalarınızı yapınız ve kendinize bir yer bulmaya çalışınız. 10 yıl sonra bu alanlarda parmağınızı bulacak yer bile bulamayacaksınız. Onun için ben, Karslıların bu konuda hassas davranmalarını, gelecekteki ekonomik pastadan Karslıların da faydalanmasını istiyorum, önemsiyorum.” dedi.

kars-cazibe-merkezi-ile-yenilenecek!-(2).jpg

Vali Doğan: Kars’ı yenileyeceğiz ve değiştireceğiz

Kars Valisi Rahmi Doğan, Türkiye’nin Doğusuna sıkışmış Kars’ın, 3 taraftan Türkiye’nin diğer arterlerine bağlanacak olmasının önemli olduğunu söyledi.

Vali Rahmi Doğan, Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla açılışı yapılan Kars-Digor-Tuzluca bölünmüş yol temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Doğusu Ermenistan, Kuzeyi Artvin, Karadenizin sarp dağları Güneyinde ise sarp dağları olan Kars’ın 3 tarafından yol çalışması var. Erzurum yolu, Kars-Digor-Tuzluca, Karadeniz bağlantı yolları hızlı bir şekilde çalışıyor. Türkiye’nin doğusuna sıkışmış Kars’ın 3 taraftan, Türkiye’nin diğer arterlerine bağlanacak olması önemli. Sayın Bakanımız ve hükümetimin destekleriyle yeni yatırımlarla bu cazibe merkezi haline gelecek çalışmaları çok önemsiyoruz. Sizlerinde destekleriyle Kars’ı yenileyeceğiz ve değiştireceğiz. Sayın Başbakanımızın açıkladığı gibi Kars, cazibe merkezlerinden birisi haline geldi. Burada ne tür yatırımların yapılabileceği, ürünlerin Kars’a nasıl getirileceği ve burada ürünlerin dış ve iç piyasaya nasıl satılacağı hususlarını konuştuk ve bir çizelge ortaya koydu. Umuyorum ki bundan sonra Kars’a yeni yatırım ve hizmetlerin geleceğini temenni ediyorum.”

kars-cazibe-merkezi-ile-yenilenecek!-(3).jpg

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler