Kars Emniyeti Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İftarda

Kars Emniyeti Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İftarda

Kars Emniyet Müdürlüğü, şehit ve gazi yakınlarıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Çok sayıda katılımın olduğu iftar buluşması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kars Emniyeti Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İftarda

Kars Emniyet Müdürlüğü, şehit ve gazi yakınlarıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Çok sayıda katılımın olduğu iftar buluşması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı Av. İbrahim Baştimar, askeri erkan, daire amirleri ve STK temsilcilerinin de katıldığı iftar programında Emniyet Müdürü Ercan Çakmak bir konuşma yaptı.

Çakmak, “herkese katılımı için teşekkür ediyorum. Çünkü buraya gelmek, şehitlerin yemeğine gelmek ayrı bir sevap ve ayrı bir güzelliktir. İnanıyorum ki bugün bir oruç tuttunuz fakat buraya gelmenizden dolayı da Allah size farklı bir sevap yazacaktır. Çünkü bunu biz nereden biliyoruz? Bunu biz Peygamber Efendimizden biliyoruz. Peygamber Efendimiz (SAV) şehitlere ayrı bir ihtimam gösterirmiş. Onların yakınlarına ayrı bir hürmet gösterirmiş ve her zaman onlarla ilgilenirmiş. Onların her hangi aç ve açıkta kalmasını hiç istemezmiş ve her hafta Uhud’a gidermiş ve şehitleri ziyaret edermiş. Ve biliyoruz ki Allah, Kur’an-ı Kerim’in de şehitleri ölü olarak görmeyin diyor bize. Evet sizler, şehit yakınları sizler bu kadar değerli ve bu kadar bizim için önemlisiniz. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Çünkü sizin evlatlarınız, eşleriniz olmasaydı biz burada şu anda bu kadar rahat yemek yiyor olamazdık. Bu vatan için en değerli varlını, kanlarını verdiler, seve seve verdiler, çekinmeden verdiler. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Bu çok büyük bir cesaret ister, çok büyük bir yürek ister. Şehitlerimiz bizim için şehit oldular. Onları her zaman hürmetle anıyoruz, saygıyla anıyoruz ve sizleri de baş tacı ediyoruz. Sizler bize bir emanetsiniz, bu emanetin kıymetini biliyoruz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bakın burada Kars’ın çok ileri gelenleri var. Ve yalnızca buraya sizin için geldiler. Sizden helallik istiyoruz. Belki sene boyunca ufak tefek unutkanlıklarımız olabilir. Bize haklarınızı helal edin. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlara yapacağımız en güzel şey ruhlarına “Fatiha” okumaktır. Hepinize bu iftar programına katıldığınız ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da, “Herkese hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum. Gerçekten keşke, zaman, mekan ve imkanlar müsait olsa sizlerle bir gün değil her gün beraber olsak, birlikte bir şeyler paylaşabilsek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlerinde acılarınızı paylaşıyoruz. Allah şehitlerimizin mekanlarını Cennet etsin. Burada bulunan şehitlerimizin çok saygıdeğer ailelerine de sabırlar diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ise, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şiirini okudu ve “bu güzel vatanı bize emanet eden, bu uğurda seve seve canlarını veren şehitlerimize ve ailelerine en derin minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Allah ailelerine sabırlar versin, şehitlerimizin mekanı Cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve protokol üyeleri şehit yakınlarının masalarını dolaşarak hepsiyle el sıkışıp kucaklaştılar ve ayaküstü sohbet ettiler.

İftar programına gelen şehit ve gazi aileleri polisler tarafından kapıda karşılandı, tek tek ilgilenilerek salondaki yerlerine kadar refakat edildi. Program sonunda da yine aynı ilgi ve alakayla kapıya kadar uğurlandılar. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler