Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesinin temeli atıldı

Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesinin temeli atıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesi Temel Atma Törenine katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberinde AK Parti Kars Milletvekili adayları Yunus Kılıç ve A. Fettah Çetinkaya ile birlikte Sultan Alparslan Cami ve Külliyesinin temel atma törenine katıldı.

Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen törende Bakan Arslan’a Vali Rahmi Doğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzci ve Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç da eşlik etti.

Kuran’ı Kerim okunmasıyla başlayan açılışta Kars İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından dua okunduktan sonra Cami ve Külliyesinin temeline ilk harç atıldı.

Kars İl Özel İdaresi tarafından Faikbey Caddesi Üzerinde yıllarca atıl halde kalan eski Atatürk İşhanın bulunduğu alan ile birlikte, İl Özel İdaresince 14 Mkz. Piy. Tugay Komutanlığından satın alınan ve belediyeye ait 3 adet lojmanın da satın alınarak boşaltılan bölgede inşa edilecek Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi 18 bin metrekare alanda inşa edilecek.

Temel atma töreni sırasında konuşan Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, temeli atılan cami ve külliyeye Sultan Alparslan’ın adının verilemesinin önemini anlattı.

Cami ve Külliyenin şehre değer katacağına inandığını da söyleyen Bakan Arslan: “Bugün Burada temelini attığımız alanda İl Özel İdaresine ait Atatirk İşhanı vardı. Yıkılmak üzere idi. Depremden dolayı terk edilmişti. Adeta şehrin merkezinde bir ucube gibi duruyordu. Burasını nasıl iyi bir şekilde değerlendirelim diye çok düşündük ve Karslı bundan yararlansın istedik ve birçok fikir ortaya atıldı. Alışveriş merkezi her yere yapılabilir. Şehrin merkezinde böyle bir alanı bir daha bulamayız. Buraya inşa edilecek yapı şehre nefes katmalı, şehre değer katmalı onun için yüksek olmayan bir yapı yapalım dedik. İnsanımız gelsin, burada nefes alsın, sohbet etsin öyle bir yer yapalım dedik. Bu fikir biraz daha ilerledi ve Kars’ın merkezi olan burada Kars’a yakışır, Kars’a değer katacak büyüklükte ve cemaatini alacak bir büyüklükte cami yapalım dedik. Ve bu cami aynı zamanda bir külliye şeklinde olsun dedik. Sadece cami değil 20 bin dönümlük birçok kapsamlı alan inşa etmek istedik. Altında en az 400 otomobili içine alacak bir otopark yapalım dedik. Kışın halkımızın arabaları donmasın istedik” dedi.

Bu güne kadar emeği geçen her kese teşekkür eden Bakan Arslan ayrıca: “Özellikle özel idaremize Valimize, il Genel Meclisimize, üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığına gittik bu alana 12 dönüm daha alan katıldı. Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’ye de teşekkür ediyoruz. Günlük plan ve bu ihtiyaçları çerçevesinde mimarisiyle oluşturan değerli mimarlık bürosundaki arkadaşlarımıza daha çok çok teşekkür ederim. Bu kadar büyük bir projeyi yaklaşık 25 milyon eski parayla 25 trilyonluk bir projenin yapılması yani para çıkmadan yapılması ve bunun kamu kaynağı pek gelmeden yapılması önemliydi. Allah’a şükürler olsun ki ülkemizi geleceğe taşımak adına hayırseverlerimiz var. Bu hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz. Kaliteli işi ortaya çıkaracak şekilde yapacağız. Allah onlardan razı olsun hiçbir şey hiçbir şey söylediklerinin çok önemli bir cümle vardır Hayır Yapmak güzeldir, hayrı zaten Rabbim biliyor. Günün Sonunda hayırseverlerden Allah razı olsun derlerse Burak buraya Emeği geçenlerden Allah razı olsun derlerse bundan daha iyi bir mükafat bundan daha iyi bir teşekkür olamaz. Bu hayırseverimiz adının bile açıklanmasını istemedi. Dolayısıyla isme gerek yok dediler ve yeter ki Karslı dua etsin Yeter ki Karslı memnun olsun dediler. Ama ben yine de huzurlarınızda burayı yaptıracak olan hayırseverimize çok çok teşekkürler Rabb’im onların geçmişlere rahmet eylesin geçmişlerinin mekanlarını cennet eylesin ve İnşallah asırlarca hizmet verecek bir eser yapmış olduklarından dolayı asırlarca da inşallah Onlar da ahirete irtihal ettiklerinde onlara da buradan rahmet okunacak buna hiç ama hiç şüphemiz yok. Karslı kadirşinastır. Karslı teşekkür etmeyi bilir ve İnşallah teşekkürlerini dualarını hep iletecektir böyle bir mekanın Kars’a kazandırmak gerçekten bizim gururumuz ve bizi de ziyadesiyle memnun ediyor” şeklinde ifadeler kullandı.

kars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(1).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(3).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(2).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(4).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(5).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(6).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(7).jpgkars-sultan-alparslan-camii-ve-kulliyesinin-temeli-atildi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler