Kars Valisinin “Basın Bayramı” mesajı

Kars Valisinin “Basın Bayramı” mesajı

Kars Valisi Ahmet Kara, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Vali Kara’nın mesajı şöyle:
“Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi üstlenmiştir. Özgür ve tarafsız basın, demokrasinin vazgeçilmez ve en güçlü unsurlarından biridir. Kamuoyu, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüklerini basın mensuplarının varlığı ile kullanabilmektedir.
 
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın-yayın kuruluşları, ülkemizin gelişiminde ve çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmekte, vatandaşlarımızı hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmektedir. Vatandaşlarımızın istek ve arzularının kamuya, kamu hizmetlerinin de vatandaşlarımıza yansıtılmasına aracı olarak kamu ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu anlamda gazeteci, halkın gözü, kulağı, sesidir. Ancak; bu hizmetleri yerine getirirken din, dil, ırk, inanç farkı ve siyasi görüş gözetmeden tarafsız bir şekilde toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmak en önemli husustur. İlkeli ve dürüst bir yayıncılığı prensip edinerek, kamuoyunu aydınlatmak için her ortam ve koşulda, sorumluluk duygusu içinde, büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarının gösterdikleri çabanın daha büyük başarılara dönüşeceği muhakkaktır.
 
İşini yaparken gecesini gündüzüne katarak, çeşitli zorluklar içerisinde, toplumun bilgilendirilmesi, aydınlatılması, yerelde Kars, genelde de ülkemiz yararına yönlendirilmesi gibi önemli bir görevi büyük bir özveriyle yerine getirmekte olan ilimiz basın çalışanlarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, aile yuvalarında sağlık, esenlik ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler