Kars'ın 81 İle Ulaşım Yolu

Kars'ın 81 İle Ulaşım Yolu

Kars'ta otoban yolu üzerinde bulunan ve hemen her gün her ile ulaşım sağlayan köprü olası bir facia için biçilmiş kaftan.

 

Kars’ın Selim güzergâhında bulunan yarısı uçmuş köprü görenleri hayrete düşürüyor. İnsan değerinin hiçe sayıldığını bir kez daha ispat eden bu uçuk köprü, üzerinden geçip giden araç sürücüleri için her an gelebilecek ölüm riski oluşturuyor.

Selim ilçesini geçtikten sonra Yolgeçmez köyü güzergâhı’nda bulunan ve yan tarafından fay hattı geçmişçesine yarılarak kopmuş köprü için ne yetkililerden bir ses çıkıyor, nede köprünün bu ürkütücü ve vahim durumu sürücüleri durduruyor.

 

SANKİ ÜZERİNDEN FAY HATTI GEÇMİŞ!

             

Daha önce de üzerinde kaza meydana gelmiş olan köprünün bir kısmı asfaltla beraber koparak sulara gömülmüş durumda. Kayma nedeniyle gün geçtikçe eğimi artan ve her geçen gün daha da tehlikeli bir hal alan köprünün alt kısmı boşlukta dururken, yan tarafta bulunan bariyerlerin bile köprüden ayrılmış vaziyeti, tam bir fay hattı görüntüsünde.

Ulaşım nedeniyle bu köprüyü her gün kullanmak zorunda kalan civar köy sakinleri; her an yıkılabileceği korkusuyla zor günler yaşadıklarını belirtirken, taşıma usulü ile bu köprüyü kullanarak okula gidip gelen öğrencilerin yaşadığı korku dolu dakikalar dile getirildi.

 

HER AN YIKILABİLİR.


Otoban yolunda bulunması nedeniyle Kars’ın başka illerle olan ulaşımı da bu köprü üzerinden yapılıyor. Bu nedenle her gün yüzlerce aracın gidip geldiği bu köprü her an yıkılabilecek durumu nedeniyle tehlike sinyalleri vermeye devam ediyor.   

Kayması devam eden ve her geçen gün yolu daha da daraltan ve bu vaziyette kullanımına devam edilen köprü için yetkililerin ne zaman hareket geçeceği merak ediliyor. 

 

 

 

MURAT TAŞDEMİRCİ (SABAH)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler