Kars’ın “mavi”ye dönmesi lazım!

Kars’ın “mavi”ye dönmesi lazım!

Vali Öksüz, risk grubuna göre orta riskli (sarı) kategorisinde bulunan Kars’ın düşük riskli (mavi) kategorisine dönmesi gerektiğini vurguladı.

Volkan KARABAĞ

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen aşılama programı kapsamında yaklaşık 1 ay önce ilk doz aşısını yaptıran Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ikinci doz aşısını yaptırdı.

Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezinde İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu tarafından karşılanan Vali Öksüz, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan ile birlikte ikinci doz aşısını yaptırdı.

Aşı sonrası açıklama yapan Vali Öksüz, kovid sürecinin henüz bitmediğini, aşılamanın başladığını, aşılama kapsamında hedeflenen kitlenin yüzde 63’ünün aşılandığını ifade ederek, “Aşılama çalışmalarımız 43 merkezde ve 18 mobil ekip ile birlikte devam ediyor. 85 yaş üstü ve evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımızı aşılamaya devam ediyoruz. Şuan bu süreci noktalamamız, hastalığı yenmemiz bize bağlı.” dedi.

“REHAVETE KAPILDIĞIMIZDA VAKALAR ARTIYOR”

Bizim rehavete kapıldığımız zaman vaka sayılarının arttığını da anımsatan Vali Öksüz, “Vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur; herkes aşı olsun, olmasın mutlaka tedbirlerine devam etsin. Bu tedbirleri biliyoruz; maske, mesafe, temizlik dışında normal doğal hayatımızda, evimizde, çarşıda, pazarda, alışveriş merkezlerinde her yerde kurallara sıkı sıkıya riayet etmemiz lazım. Bu kurallara ve tedbirlere uyarsak inanıyorum kısa sürede bu salgını hep birlikte yenmiş olacağız. Ama ne zaman ki biz rehavete kapılıyorsak rakamlar yükseliyor, bunu da ifade etmem lazım. Biz il genelinde salgın denetim ekiplerimiz, diğer sağlık personellerimiz, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personelimiz, hepimiz elimizden geldiği sürece gayret ediyoruz, salgın sürecini ortadan kaldıralım.” İfadesini kullandı.

“CENAZE VE TAZİYELERE DİKKAT ETMEMİZ LAZIM”

Cenaze ve taziyelere de dikkat çeken Vali Öksüz, “Ama kurallara riayetsizlik zaman zaman oluyor, özellikle cenazelere ve taziyelere dikkat çekmek istiyorum. Buralarda bulaş çok daha hızlı ve kolay yayılıyor. Onun için vatandaşlarımızdan isteğimiz toplu olarak bir araya gelmelere bir süre ara vermeleri, cenaze ve taziyeleri bizim belirlediğimiz kurallara göre mutlaka yapmaları, mümkün mertebe uzaktan geçmiş olsun dileklerini iletmeleri. Esnafımızdan, işletmelerimizden, iş yerlerimizden de beklentilerimiz; biliyorsunuz kafe, lokanta gibi topluma, umuma mahsus açık olan yerlerde  kısıtlamalar kalktı, ilimizde de kalktı. Ama buralarda HES kodu gibi, maske gibi kurallara uymazsak buralarda da insanlar maskelerini çıkarttıkları için bulaş riski yayılabilir. O nedenle buralarda da hem vatandaşlarımız hem de işletme sahiplerinin dikkatli olması lazım. Bu dikkati gösterirsek, virüsü yeneriz. İnşallah da sonuna doğru geldiğimizi düşünüyorum. Tabi ki Türkiye genelindeki rakamlara baktığımız da zaman zaman bazı yükselmelere rastlıyoruz, bunlar da tedbirlere riayetsizlikten kaynaklanıyor.” diye konuştu.

“MAVİYE İNMEMİZ LAZIM”

Bir gazetecinin, Kars’ta 100.000’lik dilimde artan vaka sayıları devam ediyor mu? sorusuna Vali Öksüz, “Tabi ki genel artışlar var. Tüm Türkiye’deki artışa paralel bizde de vaka artışlarımız var. Mevcut durumumuzu etkilemeyeceğini düşünüyorum. Ama bizim maviye inmemiz lazım. Düşük riske inmemiz lazım. Onun için daha dikkat, daha fazla kurallara uymaya devam edelim” yanıtını verdi.

Vali Öksüz’ün ardından Jandarma Alay Komutanı Hidayet Arıkan’da ikinci doz aşısı yaptırdı. Öksüz ve beraberindekiler sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını da tekrar kutladıktan sonra Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezinden ayrıldı.

kars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(1).jpgkars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(2).jpgkars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(7).jpgkars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(3).jpgkars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(4).jpgkars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(5).jpgkars’in-“mavi”ye-donmesi-lazim!-(6).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler