Kars’ın Yıldızları Sinemada Buluştu

Kars’ın Yıldızları Sinemada Buluştu

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün “Yıldızlar Kaybolmasın” isimli SODES projesi kapsamında, 2012 yılı Şubat ayında başlattığı Voleybol, basketbol, futbol, karate, güreş, boks, bağlama, gitar, halk oyunları, masa tenisi, tenis kortu, satranç olmak üzere toplam 13

 

l Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı projeyi yürüten İl Emniyet Müdürlüğü bugün öğrenciler için sinema programı düzenledi.
 
Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü öğrencilerle ilk olarak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde bir araya geldi. İkramların ardından öğrenciler, TDP Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Yahya Çolak, TDP’de görevli polisler eşliğinde Sinema Salonu’na doğru yürüyüşe geçtiler. GAMP ve Faikbey Caddesi’nden yürüyerek Kars Şehir Sineması’na geçen öğrenciler hep birlikte film izlemenin heyecanını yaşadılar.
 
Proje Koordinatörü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yılmaz Acar, projenin ilk ayağının Aralık ayında tamamlanacağını ve ikinci ayağının da Kalkınma Bakanlığı’nca değerlendirilip, onaylandığını 2013 yılı itibariyle devam ettirileceğini söyledi.
 
Kars Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün direktifleri doğrultusunda bu işi yaptıklarını belirten Acar, çocuklarla tanışıp kaynaştıklarını ve içlerinde çok başarılı sporcuların yetiştiğini ifade etti. İl genelinde birincilikleri olan, Avrupa’da dereceye giren, Türkiye şampiyonu olanlarında bulunduğunu anlatan Acar, takım halinde de önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizdi. Bu başarıların daha da gayretli bir şekilde devam edeceğinden kuşkusunun bulunmadığını kaydeden Acar, projeye ciddi destek sunan Kars Valiliğine, Emniyet Müdürlüğü’ne, öğrencilere ve antrenörlere de teşekkür etti.
 
Acar ayrıca, sosyo-ekonomik düzeyde imkanı olmayan çocuklara ve ailelere ulaşmayı amaçladıklarını ve böylelikle imkan sunarak, bunların başarıya dönüşmesini hedeflediklerini vurguladı.
 
Öğrencilerde bu projeyle birlikte çok ciddi barılar elde ettiklerini, derslerine daha çok çalıştıklarını, spor yaparak daha dinç olduklarını ifade ederek, “Bizler öncesinde pek spor yapamazdık, buna imkan bulamazdık. Ama artık bu imkanları bulabiliyoruz. Önceden mahallede bile arkadaşlar arasında koşu yaptığımızda hep arkada kalıyorduk ve bu da bizi üzüyordu. Şimdi ise aynı arkadaşlarımızla koşu yaptığımızda onların hepsini geçebiliyoruz. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz.” dediler.
 
Boksta Türkiye ikinciliği, Avrupa Üçüncülüğü gibi bir çok başarısı bulunan Zeynep Gönç ise, bu başarılarında bu tür projelerin çok olumlu etkisinin olduğunu ve kendisinin de bu proje sayesinde daha da iyi yetiştiğini ifade etti.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler