Karslı Öğrenciler Kars Matematik Türkçe Olimpiyatlarında yarıştı

Karslı Öğrenciler Kars Matematik Türkçe Olimpiyatlarında yarıştı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KARSMATO Olimpiyatlarının ödül törenindeki konuşmasında ülkelerin gelişip kalkınmasında yetişmiş neslin ve insan gücünün çok önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Kars Belediye Başkanı Bozkuş, Özel Sultan Alparslan Kolejinin düzenlemiş olduğu il geneli KARSMATO olimpiyatlarının ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, bu çerçevede dünyanın neresinde olursa osun kalkınmış ülkelere bakıldığında bu ülkelerin beyin göçü aldığının görüleceğini söyledi.
 
Bu anlam içerisinde öğrencilerin ilköğretim çağında, bu tür olimpiyatlara özendirilmesinin kendini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Bozkuş, “Bu ve benzeri yarışmalara ihtiyaç var. Bu çerçevede Özel Sultan Alparslan Kolejinin objektif bir şekilde ilimizin genelinde bir olimpiyat düzenleyerek ciddi bir çalışmaya imza attıklarını görüyoruz. İnanıyorum ki bu olimpiyat birçok eğitimciye örnek olacaktır. ”dedi.
 
Bu çalışmaların ardından Kars’ta üniversite sınavlarında iyi bir seviyenin yakalandığını görmek istediklerine de değinen Başkan Bozkuş, “Bu çalışmalarla 1970’lerdeki Kars Alparslan Lisesinin başarı oranlarının yakalandığını görmek istiyoruz. Bizlerde bu tür programları önemsiyoruz. İlimiz, Ülkemiz ve diğer okullar için iyi neticeler verecek bir yarışa vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Şeklinde konuştu.
 
KARSMATO’YA 1400 ÖĞRENCİ KATILDI
Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih AKASLAN yaptığı açıklamada ise, 7 ilçe ve merkezden 1400 öğrencinin katıldığı KARSMATO ile eğitim kalitesinin düşük olduğu Türkiye genelinde Kars’ın durumunu ortaya çıkardıklarını söyledi.
 
AKASLAN, bu çalışmalarıyla okuduğunu anlama üzerine öğrencilerin çok önemli ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerine değinerek, “Bu olimpiyatlar sayesinde bunu net olarak gördük, artı ileri seviyede Matematik sorularımızla, Kars’ın Matematik alanında beyin takımını ortaya çıkarmış olduk. Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak ve devam edecektir.” dedi. Sınav çıkışında öğrencilere ve velilere döner ikram edildi.
 
Öte yandan KARSMATO Olimpiyatlarına Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, KARSİAD Genel Sekreteri Cengiz KAYA, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Yunus Yılmaz, Kars İl Sağlık Müdürü Mehmet KAN, DSİ İl Müdürü Hayati ÇELEN ve çok sayıda davetli katılırken tören olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve Kolej korusunca seslendirilen şarkılarla sona erdi.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler