Kars'ta 1300 Adet Koyun Yardımı

Kars'ta 1300 Adet Koyun Yardımı

Kars ili Selim ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sosyal güvenceden yoksun, sosyal desteğe ihtiyacı olan ailelere yönelik projelerine kaldığı yerden devam ediyor.

 

Vakıf son olarak; KASDEP kapsamında (Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi) Selim ilçesine bağlı Sarıgün Köyünde ikamet eden 50 aileyeDamızlık Koyun Yetiştiriciliği projesi kapsamında  1250 adet koyun, 50 adet k dağıtımını Kaymakam Mehmet Nebi KAYAberaberindeki heyet ile gerçekleştirdi.

 

 

Kaymakam Mehmet Nebi KAYA yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yürütülen Gelir Getirici Proje Destekleri kapsamında, sosyo-ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın toplumsal ihtiyaçları karşılanarak topluma entegre olmaları ve ekonomide aktif üretken duruma geçmelerini hedeflediklerini, vatandaşlarımızın sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla, kentsel alanda iş kurmaya yönelik, kırsal alanda ise yöre şartlarına uygun, sürdürülebilir faaliyetlere yönelik gelir getirici projelerin desteklendiğini ve bu yönde yapılacak çalışmaların devamının geleceğini belirtti.

 

İl Gıda Tarım ve Hayv.Müdürü Özcan YILDIRIM ise Projenin takip ve kontrollerinin İl Müdürlüğünce yapılacağını belirterek vatandaşlara hayvanların bakımıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

 

Vakıf Müdürü Fikret ÇELİK yaptığı açıklamada toplam 1.193.700,00 TL ye mal olan projenin ilçemize büyük oranda ekonomik katkı sağladığını ve bundan sonraki süreçte üretimin artmasıyla birlikte bu katkının katlanarak artacağını, proje sayesinde 50 yoksul ailenin üretime aktif şekilde katılımları sağlanıp kendi gelirlerini elde ederek  aile ekonomilerine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla proje hayata geçirilmiştir. 

 

Koyunların dağıtım törenine Kaymakam Mehmet Nebi KAYA’ nın yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayv.Müdürü Özcan YILDIRIM, Vakıf Müdürü Fikret ÇELİK, İlçe Müftüsü Ahmet DİLEK, Mal Müdürü Mehmet YILMAZ, İlçe Gıda Tarım ve Hayv.Müdürü Gültekin ŞEKERCİ ve diğer görevliler katıldı.

 

 

Koyunların hak sahiplerine tesliminde vatandaşlarımızın mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı

 

Tacettin Durmuş / karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler