Kars'ta 2013 yılının kararı şimdi uygulandı!

Kars'ta 2013 yılının kararı şimdi uygulandı!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Atatürk ve Kazım Paşa caddelerinde 3 Eylül’de başlattıkları ücretli park uygulamasının, 2013 yılının belediye meclis kararı olduğunu açıkladı.

Tacettin DURMUŞ

Henüz deneme safhasında olan ücretli park uygulamasını, başka caddelerde de yaygınlaştırmayı düşündüklerini de belirten Bilgen, amaçlarının şehir merkezindeki trafik sorununun çözümüne destek vermek ve ciddi bir rahatlama sağlamak olduğunu belirtti.

YENİ HAYVAN PAZARINI AÇINCA CİDDİ BİR DİRENİŞLE KARŞILAŞTIK

Ücretli park uygulamasında olduğu gibi eski hayvan pazarını kapatıp yeni hayvan pazarını açtıktan sonra ciddi bir direnişle karşılaştıklarını da açıklayan Başkan Bilgen, yeni hayvan pazarını göreve gelir gelmez açmak istediklerini ancak bazı eksikliklerin dolduğunu söyledi.

Hala aynı dirençle karşı karşıya olduklarını da açıklayan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “Hiçbir alanda sağlıklı bir ortamda hizmet veremeyen eksi hayvan pazarının kapatılmamasında bir marifet varmış gibi bir direnç ne yazık ki sergilendi. Hala o direnç ile karşı karşıyayız. Ama biz karar veririz yani usulüne uygun, şehre yakışan, sağlıklı, esnafımızın işini rahat bir şekilde yapacağı bir hayvan pazarının ki şimdiye kadar açılmış olması gerekiyordu. Biz başta DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olmak üzere emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz. Hayvan pazarını biz yapmadık. Mülkiyeti belediyemize ait olan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılan hayvan pazarının kantarını koyduk ve bir kısım eksikliklerini tamamladık. Halen eksikliklerimiz var ve tüm eksikliklerimizi imkânlarımız ölçüsünde gidereceğiz. Bu arada talep varsa esnaftan kaynaklı olarak eksikliklerimizi de tamamlayacağız.”dedi. 

ESNAFIMIZ, ESKİ VE YENİ HAYVAN PAZARININ TEMİZLİĞİNİ KENDİSİ YAPTI

Eski ve yeni hayvan pazarının temizliğinde destek veren esnafa da teşekkür eden Başkan Bilgen: “Bu arada bir teşekkür borcumuz var. Hem eski hayvan pazarının hem yeni hayvan pazarının temizliği konusunda doğrudan oradaki esnaflarımız ellerine süpürgeleri alarak kendileri temizlik yaptılar. Bu takdire şayan bir şeydir. Bu şehre sahip çıkmaktır, kendi ekmek kazandığı yere sahip çıkmaktır. Aynı şekilde şehrimizde zaman zaman esnafımızın yol yapımlarına katkılar oluyor. Dün de sanayideki esnafımız kendi dükkânlarının önlerinin yapılması ile ilgili aralarında para toplayarak belediyeden hizmet almak için girişimde bulundular. Bu örnek davranışlar, sadece maddi boyutuyla değil toplumsal psikoloji açısından da son derece değerli çabalarıdır. Biz bu konudaki sahiplenmeyi bütün şehirden bütün esnaflarımızdan bekliyoruz. Temizlik konusunda hemşehri sorunlarının çözülmesi konusunda şehir dışında yaşayan ama şehri önemseyen, ekonomik durumu daha iyi olanların da şehrin sorunlarının çözümüne daha ciddi katkı sağlamalarını istiyoruz. Gerek gelip yatırım yaparak gerek bizim sosyal faaliyetlerimizi destek olarak bu konuda yardımcı olmaları durumunda şehrin birikmiş sorunlarını daha kolay çözebileceğimize inanıyoruz.”şeklinde açıklamada bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler