Kars'ta 21 Proje Hayata Geçiyor

Kars'ta 21 Proje Hayata Geçiyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesi'nde yapacağı konutların şantiye binasını kurulduğunu ve kısa sürede TOKİ'nin inşaat çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2009 seçim sürecinde hazırladıkları 21 proje için verilen sözlerinin yarısının hayata geçirildiğini ve 21 projenin tamamlanması için çalışmalarında devam ettiğini belirtti.

Artık Kars’ta geçmişe dönük yapılan yanlışlıkların ortadan kaldırıldığını ve yapılan çalışmaların projelendirilerek kalıcı olmak kaydıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Başkan Bozkuş İhlas Haber Ajansı (İHA)’ya yaptığı açıklamada, asıl olanın Kars’a yapılan kalıcı yatırımlar olduğunu ve 2009’da göreve geldikleri ilk günkü gibi çalıştıklarını söyledi.

Bozkuş; “TOKİ ile Belediyemiz arasında hazırlanan protokol ile Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesi’nde içerisinde her türlü sosyal donatılarının bulunduğu konutların yapımı başlayacak. İlgili firma yetkilileri Kars’a gelerek şantiye kurma çalışmalarına başladılar. İşçilerin kalacağı idari bina kuruldu. Havaların ısınmasıyla birlikte de burada kazma vuracağız. Ve çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

KAZMA VURARAK BAŞLADIK KAZMA VURARAK DEVAM EDİYORUZ

Kars’ta göreve başladıkları günden itibaren özellikle toprak altı alt yapıda çok önemli sorunları çözdüklerinin altını çizen Bozkuş; “Kazma vurduk yer altına girdik. Halen yer altında çalışıyoruz. Yer altında Kars’ın bütün yükünü çeken kanalizasyon, içme suyu şebekesi, doğalgaz, elektrik hattı çalışmaları aynı şekilde devam ediyor. Ama tabi bu yıl özellikle üst yapıda da önemli mesafe kat edeceğiz. Çünkü kentin alt yağısı tamamlandıktan sonra üstte de bir şey yapmak gerekiyor. Şimdi insanlar alt yapıda yapılan çalışmaları görmedikleri için ister istemez belediye ne yaptıki diyerek haklı olarak bizi sorguluyorlar. Çünkü alt yapı çalışmaları görünmüyor. Ama asıl olanda alt yapıda yapılan çalışmalardır. Biz bunun bilinciyle başladık. Ve devam ediyoruz. Biz hiç kimsenin hakkını yemedik, har vurup harman savurmadık. Öyle işlerimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Karslılar, bunu hakkediyor. Kazma vurduk toprak altına girdik. Kazma yada devam ediyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYE HİZMET BİNASINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR BU YIL YENİ BİNAMIZA TAŞINACAĞIZ”

Modern Belediye Sarayı’nın inşaat çalışmalarına başlandığına dikkat çeken Başkan Bozkuş, tam anlamıyla bütün birimlerin bir arada olduğu çok güzel bir binada Karslılara hizmet vereceklerini vurguladı.

Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Modern Belediye Hizmet Binası tamamlanacak. Mutlak suretle bu yıl burada hizmet vermek istiyoruz. Öte yanan Hayvan Pazarı bu da bu yıl tamamlanacak. Kars’ta özellikle Kentsel Dönüşüm, Kentsel Tasarım Projelerini de ön plana çıkartarak önemli yol alacağız. Kars’ın tarihi dokusuyla bu projeleri birleştireceğiz. Ve inanıyorum ki bu projeler tamamlandığında Kars’ın kültürel anlamda da çok öne çıkacak. Biz özellikle bu yıl bütün projeleri tamamlamayı düşünüyoruz. Ve Kars’ın 50 yıllık sorunlarını kökünden çözmüş olacağız. Artık Kars’ın kent anlamında da önünün açılması gerekiyor. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler