Kars’ta buzlar eriyor

Kars’ta buzlar eriyor

Kars'ta 4 mevsimin yaşandığı günler vatandaşların aklını karıştırmaya devam ediyor. Kent merkezinde kar, soğuk, rüzgar ve güneşin birleştiği bu günler, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

 

Kar yağışının etkisini artırdığı günlerde kapanan köy yolları ve beyaza bürünmüş caddeleri görmek mümkünken, kar soğuk havanın da etkisiyle buzlanmalara neden oluyor. Caddelerin ve yolların buzlanması sürücülere zor anlar yaşatırken, buz saçakları da yaya vatandaşlar için tehlike yaratmaya devam ediyor.
 
Buzlanmaların güneşin yüzünü göstermesi ardından erimesi ise şehir merkezinde küçük havuzlar oluştururken, Kars Belediyesi ekipleri de özellikle gece etkili olan soğuklarla birlikte buzlanmalara önlem amaçlı su birikintilerini vidanjör yardımıyla temizliyor. Cadde ve sokaklarda da kaldırımlardaki buzları kırma savaşı veren belediye ekipleri kış mevsiminde yaşanabilecek olası kazaları önlemek adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Hava muhalefetinin mevsimi dolasıya hissettirdiği Kars’ta vatandaşların da dışarı çıkmaları zorlaşırken, çıkan vatandaşların da bir an önce eve dönme telaşı içerisinde oldukları dikkat çekiyor.
 
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler