Kars'ta Deprem Haftası Etkinlikleri

Kars'ta Deprem Haftası Etkinlikleri

Kars Valisi Günay Özdemir, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan ve beraberindeki kurum çalışanlarını makamında kabul etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, ziyarette;  1-7 Mart Deprem Haftasında ilimizde yapılacak etkinlikler ve kurum çalışmaları hakkında Vali Özdemir’e bilgi arz etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Özdemir, fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde, Deprem Haftası nedeniyle yapılacak etkinliklerin; kamuoyunun yeniden bilgilendirilmesi, dikkatinin çekilmesi ve farkındalık oluşturmada çok önemli yeri olduğunu belirtti.

Özdemir, “Ülkemizin, dünyanın en önemli deprem bölgelerinden birisinde yer almakta ve büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal afetlerle sık sık karşılaşmaktadır. Topraklarımızın %66 sı 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde bulunmaktadır. Toplumun her kesimini içine alan eğitim uygulamaları ve tatbikatlar ile ülkemizde depremlere karşı bir farkındalık ve dirençli toplum kültürünün de oluşacağı muhakkaktır. 1-7 Mart 2016 Deprem Haftası nedeniyle Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesimini kapsayacak eğitim ve tatbikatlar düzenlenecek, tatbikat ve etkinlikler ile okullarda dağıtılmak üzere afetlere yönelik eğitim broşürleri dağıtılacaktır.” dedi.

PROFRAMLAR:

01.03.2016 Kars Harakani Havalimanı Arama ve Kurtarma Malzeme Tanıtım Sergi ve Standı

02.03.2016 Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Deprem Konferansı, Tahliye ve Yaralı Kurtarma Tatbikatı

02.03.2016 Alparslan Anadolu Lisesi Deprem Konferansı ve Tahliye Tatbikatı

03.03.2016 Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Konferansı ve Tahliye Tatbikatı

03.03.2016 Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arama ve Kurtarma Malzeme Tanıtım Sergi ve Standı

04.03.2016 Faik Fikriye T. Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Konferansı ve Tahliye Tatbikatı

04.03.2016 Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arama ve Kurtarma Malzeme Tanıtım Sergi ve Standı

Olmak üzere 27 Mayıs 2016 tarihine kadar ilimizde lise, ortaokul, ilkokullar ile anaokullarının tamamı ve merkeze bağlı köylerdeki ortaokullara deprem seminerleri ve tahliye tatbikatları yapılacaktır. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler