Kars'ta Gıda Denetimi Yapıldı!

Kars'ta Gıda Denetimi Yapıldı!

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; “Ramazan ayının gelmesi münasebetiyle Müdürlük olarak halkımızın daha sağlıklı ürünler tüketebilmesi amacıyla rutin denetimlerimize ek denetimler yapılmaya başlanmıştır."

Kars'ta Gıda Denetimi Yapıldı!

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; “Ramazan ayının gelmesi münasebetiyle Müdürlük olarak halkımızın daha sağlıklı ürünler tüketebilmesi amacıyla rutin denetimlerimize ek denetimler yapılmaya başlanmıştır. Denetimlerde özellikle gıda üretim, toplu tüketim (fırın, pastane, lokanta vs.) ve satış (kasap, market vs) yerlerine ağırlık verilecek" dedi.

Ramazan ayı içerisinde et ve et ürünlerinin daha yoğun tüketilmesi nedeniyle et ve et ürünleri alırken kırmızı etlerin mühürlü olmasına, et ürünlerinin etiketli olmasına, son tüketim tarihine ve saklama koşullarının uygunluğuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Düzgün; denetimlerimizin daha etkili olabilmesi açısından, tüketicilerimizin görmüş oldukları olumsuzlukları Bakanlığımız İl/İlçe Müdürlüklerine veya Alo 174 gıda ihbar hattına bildirmelerini gerektiğini söyledi. karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler