Kars'ta Halk Koşusu

Kars'ta Halk Koşusu

Kars Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 168'nci kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikeri kapsamında, “7'den 77'ye polis-halk Koşusu” düzenledi.

 

Halk koşusuna, Kars Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından da finanse edilen SODES kapsamımda “Yıldızlar kaybolmasın” projesine dahil olan öğrenciler ve gençler katıldı.
 
Kars’ta baharın kendisini iyiden iyiye hissettirdiği Pazar sabahında düzenlenen polis – halk koşusuna, tarihi Kars Kalesi eteklerinde bulunun Evliya Camii önünden start verildi. 100’e yakın genç koşuya başlayarak İstihkam Çay Bahçesi önü, Namık Kemal Evi önü, Eski Erzurum Caddesi, Simer Ötel kavşağı, Çevre Kavşağı, 1 Nolu Sağlık Ocağı önü Şehit Yusufbey Caddesi-Borsa Sokak-İnönü Caddesini takiben Şehir Stadyumunu içerisini de turlayarak varış noktasına vardılar. Koşu boyunca polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken ambulans ve sağlık ekipleri de koşuyu sonunda kadar takip etti.
 
Koşuda birinciliği Tahsin Atalay alarak ipi göğüslerken, ikinciliği Kemal Yıldırım, üçüncülüğü ise Mertcan Ayebe adlı öğrenciler aldı.
 
500 ÖĞRENCİYE SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPOR DESTEĞİ
Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve SODES destekli “Yıldızlar kaybolmasın” projesiyle il genelinde 500 öğrenciye sosyal, kültürel ve spor aktiviteleri sağladıklarını belirten Emniyet Müdür yardımcısı Ahmet Aydemir, Polis Haftası kutlama etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini söyledi.
 
Etkinlikler kapsamında bugünde “7’den 77’ye polis-halk koşusu” düzenlediklerini kaydeden Aydemir: “Etkinliklerin Vatandaş ve polis kaynaşması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. SODES kapsamda “Yıldızlar kaybolmasın” projesini ilçelerimiz dahil il genelinde sürdürüyoruz. Projemizin finansmanı ise Kalkınma Bakanlığı tarafından destekleniyor. Etkinliklerimiz kapsamında 10 Nisan günü Hükümet Konağı önünde tören yapılacak. Burada bulunan Atatürk anıtına çelenk konulacak ve saygı duruşunda bulunulacak ve tebrikler kabul edilecek. Ayrıca hafta dolayısıyla sergi açılışı da olacak. Tüm halkımızda davetli olacak. Yıldızlar Kaybolmasın projemiz ile Kars genelinde dezavantajlı ve yeterli imkanları olmayan yaklaşık 500 öğrencilerimize spor yapmalarının yanında 11 dalda çeşitli sosyal ve kültürel etkinlilere katılmalarını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl başladı bu yıl da devam ediyor. bütün bu faaliyetlerimizi valiliğimiz koordine ediyor. Sayın Valimiz ve Emniyet müdürümüzün de bu projeye büyük destekleri var.” Dedi. 
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler