Kars’ta Hayat Boyu öğrenme semineri

Kars’ta Hayat Boyu öğrenme semineri

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Türkiye Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları Projesi kapsamında yetişkinlere yönelik “Dijital Öğrenme ve Öğrenme Fırsatlarına Erişim” semineri gerçekleştirildi.

Kars’ta Hayat Boyu öğrenme semineri

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Türkiye Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları Projesi kapsamında yetişkinlere yönelik “Dijital Öğrenme ve Öğrenme Fırsatlarına Erişim” semineri gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan tarafından verilen seminere, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Süleyman Akgül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Acihan Koçoğlu, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Süleyman Akgül, Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları Projesi’nin Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün faaliyeti olduğunu, bu projelerin devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan, öğrenmenin değeri, öğrenme aşamaları, öğrenme fırsatlarına erişim, dijital öğrenme araçları ve uygulamaları konu başlıkları altında sunum yaptı.

Proje hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Süleyman Akgül proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca yürütülmekte olan faaliyet programı kapsamında buradayız. Amacımız; yetişkinlere hizmet sunmak, eğitime katılmalarını sağlamaktır. Bu projemiz 81 ilde sürdürülmekte. Projenin amacı 24 ile 65 yaş arası vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Halk eğitimlerde genellikle bayanlar ağırlıkta kurs aldıkları için bayanlar rağbet görüyor. Bu kapsamda bayan ağırlıklı oluyor programlarımız. Kurs sonunda ise katılımcılara katılım belgesi verilmektedir.” dedi.

Verdiği seminer ve Türkiye’deki eğitim durumu hakkında görüşlerini ifade eden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Kişisel gelişim ve Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen bu proje öğrenme ve öğrenme fırsatlarına erişim ve dijital öğrenme konularında eğitim veriyoruz. Türkiye’deki mevcut eğitim durumu uzun süre konuşulup tartışılması gereken bir durum. Ama benim özellikle dikkatimi çeken başka bir husus var. Millet olarak eğitime açız. Gerçekten eğitimlere çok ilgi olduğunu ve yapılan bu eğitimlerde özellikle katılımcı gurubun sadece salonu dolduran bir kitle değil de baştan sona eğitime katılanlar oluyor. Bu eğitimlere katılanlar oturduğu yerden beyin jimnastiği ile tamamını yaşayan bir kitle var. Dolayısıyla bu durum bizim için sevindirici.” dedi.

Erdoğan, Türkiye’de eğitim seviyesi hakkında da şöyle konuştu:

“Projeler çerçevesinde çok çeşitli şeyler yapılmakta ama bizim bu mevcut yapmış olduğumuz proje. Türkiye yetişkin öğrenme gündemi uygulamaları programı yani 24 ila 65 yaşarası kitleyi hedef kitle olarak görüyoruz. Bizim genellikle katılımcı guruplarımız bu yaş gurubu arasında ancak özellikle belli bir yaştan sonra 50-60 yaşından sonra Türkiye’deki okuma yazma oranı daha düşük seviyelerde. Dolayısıyla yeni neslin okumaya öğrenmeye ve bu tarz faaliyetlere kendi ilgi ve merakı da geçmiş nesillere göre daha fazla olduğunu görmekteyiz.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler