Kars'ta Hijyen Eğitimi Devam Ediyor

Kars'ta Hijyen Eğitimi Devam Ediyor

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri eğitim seminerleriyle il genelinde 539 kişiye 'Genel Hijyen Eğitimi' verdiklerini belirtti.

 Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri eğitim seminerleriyle il genelinde 539 kişiye ‘Genel Hijyen Eğitimi’ verdiklerini belirtti. 
Burulday, göreve geldiklerinden bugüne kadar, KARSESOB çatısı altında esnafa yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, esnafların bilinçlendirilmesi için bir çok kurum ile ortaklaşa seminerler düzenlediklerini ve esnafların sorun ve sıkıntıları genel merkeze taşıdıklarını kaydetti.
KARSESOB Başkanı Adem Burulday, esnaflara daha iyi, daha güzel hizmet verebilmek için odaya çok amaçlı bir hizmet binası kazandırdıklarını da söyledi.
Burulday; “Biz göreve gelirken Karslı esnafa ne yapabiliriz? Esnaflarımızın sorun ve sıkıntıları ne? Çözüm yolu olarak ne yapabiliriz? Bunları düşündük. Bu şekilde hareket ettik. Amacımız esnafımızın sorun ve sıkıntılarına kalıcı olarak çözümler üretmek ve bu doğrultuda bir çok girişimde bulunduk. Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına Kars dışında da çözümler aradık. Birçok sorun ve sıkıntıları da bu şekilde çözdük” dedi.
ÖNCE FIRINCILARA ARDINDAN BAKKALLARA GENEL HİJYEN EĞİTİMİ VERDİK
KARSESOB olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren fırın ve bakkallara genel hijyen eğitimi verdiklerini ifade eden Burulday; “Kars'ta ilk defa genel hijyen eğitimleri düzenlendi. Önce fırıncılara ardından bakkallara hijyen eğitimi verildi. Bu anlamda insanlar eğitildi. Daha bilgili daha donanımlı oldular. Yaralı bir eğitim süreci geçirdik. Yaklaşık 539 fırıncı ve bakkal hijyen eğitimi aldı. Eğitim seminerleri sonunda 539 kişi sertifikaları verildi. Bu anlamda vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet verilecek. Bu tür eğitim seminerlerini sık sık düzenleyeceğiz” diye konuştu.
KARS ESNAFINA MODERN HİZMET BİNASI KAZANDIRDIK
Karslı esnafa dar ve hiçte arzu edilmeyen bir binada hizmet verildiğine dikkat çeken KARSESOB Başkanı Adem Burulday; “Göreve geldiğimizde ilk hizmet binamızı değiştirmek oldu. Yeri odamıza ait olan binamızı iki kat daha ilave ettik. Eski binamızı komple elden geçirdik. İçerisinde çok amaçlı toplantı salonunun bulunduğu sağlıklı bir bina yaptık. Şu anda 4 katlı binamızda esnafımıza ve Karslılara daha sağlıklı hizmet veriyoruz. Biz Kars esnafına uzun yıllar kullanabilecekleri çok amaçlı modern hizmet binası yaptık. Esnafımızın önünü bu anlamda da açtık” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler