Kars’ta Kitap Bayramı

Kars’ta Kitap Bayramı

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler, Harakani Vakfı görevlileri ve Kafkas Üniversitesi'nden (KAÜ) hocalarla birlikte; İl Halk Kütüphanesi'nin 2012 baskılı 5 bin adet kitabı tasnif etti.

 

Tüm kitaplarını 2012 baskılarıyla kitapları değiştiren Halk Kütüphanesi önemli bir adıma imza atarak eski baskılı kitapları Milli Eğitime, Üniversiteye ve Harakani Vakfı’na bağışladı.  Bağışlanan kitapların tasnif edilmesi ve taşınması da Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ile gönüllü hocalara düştü.
 
Tasnif edilen kitaplar ilçelerden, üniversiteden ve Harakani Vakfı’ndan gelen görevliler aracılığıyla kütüphane önünde bekleyen minibüslere ve pikaplara taşındı. Minibüslerin koltukları, pikapların bagajları kitaplarla dolarken, şoförler ve okul görevlileri de fırsattan istifade bol bol kitap okudular. İŞKUR aracılığıyla okullarda çalışan görevliler, kitap okumanın çok faydalı olduğunu ve okullarında göreve başladıktan sonra daha çok kitap okuduklarını söylediler.
 
70 BİN KİTABIN 5 BİNİ OKULLARA GÖNDERİLDİ
Kars İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mehtap Çantay, 1949 yılında kurulan İl Halk Kütüphanesi’nin o günden bu yana 70 bine yakın kitap bulundurduğunu söyleyerek, halk Kütüphanesi olarak güncel yayınları toplamak zorunda kaldıklarını ve bu yüzden de böyle bir çalışmaya başladıklarını söyledi. Halkın güncel bilgi ihtiyacını karşılarken yeni yayınları yeni yayınları da bir araya getirmeyi amaçladıklarını, bu nedenle de eski basımları ayıklamak zorunda olduklarını belirten Çantay, geçen yıl ve bu yıl kütüphane personelleriyle ayıkladıkları kitapları İl milli Eğitim Müdürü ile görüştükten sonra Milli Eğitime bağışladıklarını ifade etti. Bu kitapları okullarda değerlendirmek üzere devir işlemi yaptıklarını da vurgulayan Çantay, “Şimdi de Milli Eğitim Müdürümüz, okul öğretmenlerimizle birlikte ayıklayıp okullara gönderiyoruz. Şu ana kadar da yaklaşık 5 bin kitap ayıklamış olduk ve bunları dağıtıyoruz.” dedi.
 
“KİTAPLAR BİZİM BAYRAMIMIZ”
Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da, “Kütüphane müdürümüz sağ olsun kendisi de kitap dostu bir hanımefendi. Şu anda bu kütüphanedeki kitapları Bakanlık 2012 baskılarıyla değiştiriyor. Haklı olarak onlarda ilk önce Milli Eğitime müracaat ettiler. Bize dediler ki ‘Buradaki kitapları değiştiriyoruz, buradakileri ne yapalım?’ Bende dedim ki, ‘Bayram yapalım’. Çünkü; biliyorsunuz kitaplar bizim bayramımız. İlçe Milli Eğitim Müdürü arkadaşları da aradık. İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizde dahil kitapları ayıklıyoruz. Her ilçeden ve merkezden kütüphane önünde birer araba var. Kitap dostu, edebiyat öğretmeni arkadaşlardan ir araya gelerek kitapları seçiyoruz. Buradan ilçelerimize gönderiyoruz oralardan da okullarımıza dağıtılacak. Aynı zamanda şu anda KAÜ İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ayhan Hira hocamızda burada. O da üniversiteye gidecekleri ayırıyor. Yine Harakani Kültür Merkezi’nden arkadaşlarımız var. Harakani Kütüphanesi’ne uygun düşecek itapları da oraya gönderiyoruz. Yani açıkçası bugün bayram yapıyoruz.” diye konuştu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler