Kars'ta Okullara Kuru Üzüm Dağılıyor!

Kars'ta Okullara Kuru Üzüm Dağılıyor!

Kars Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün’ün katılımlarıyla Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencilerine kuru üzüm dağıtıldı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülmekte olan Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı kapsamında Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir tarafında başlatılan proje Kars’ta geçen hafta start almıştı. Bugün ise Kars Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün’ün katılımlarıyla Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencilerine kuru üzüm dağıtıldı. Okulun ana sınıfından başlayarak tüm sınıfları tek tek dolaşan Vali Özdemir ve beraberindeki heyet, öğrencilerle uzun süre sohbet ederek, yiyeceklerine dikkat edip etmediklerini sordular. Miniklerden yiyecek ve içecek konusunda dikkatli davrandıkları yanıtını alan yetkililer, öğretmenlerine memnuniyetlerini dile getirdiler.

Anaokulu, uygulama sınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan proje için öğrenciler de yetkililere teşekkürlerini sundular.

Vali Günay Özdemir, proje kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada; “Bugün okullarımızda geçen hafta başladığımız üzüm dağıtma programını gerçekleştirdik. Tarım bakanlığımızla milli eğitim bakanlığımızın ortaklaşa gerçekleştirdiği ve çocuklarımızın sağlıklı beslenmeye alıştırmak için bu şekilde bir uygulama yapıyoruz. Bu sene başlangıç olduğu için bir gün çocuklarımızın günlük ihtiyacını karşılayacak enerji ihtiyacı için üzüm dağıtıyoruz. Bu gelecek yıl inşallah daha da fazla olacak. Ve bu şekilde tarım bakanlığımızın özellikle sağlıklı eslenmeyle ilgili ve ülkemizde üretilen ürünlerin hem bu konuda değerlendirilmesi hem de beslenme alışkanlığının topluma yaygınlaştırılması için bu uygulamayı yapıyoruz. Gelecek yıllarda buna farklı şeyler eklenebilir. Şuanda tarım bakanlığı çalışıyor. Özellikle çocuklarımızın tatlı ihtiyacını gidermek için üzüm dağıtılması hem bölgemiz açısından hem de ülkemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğer çocuklarımıza bu şekilde tatlı ihtiyacını doğal besinlerle karşılamadığımız zaman çok daha farklı sağlıklı olmayan ürünlerle karşılıyorlar. O da hem beslenme alışkanlığı hem de sağlık açısından çocuklarımızın sağlıksız bir şekilde ileride ciddi sağlık sıkıntılarıyla karşı karşıya kalmasına sebep oluyor. Ben özellikle tarım bakanlığımızın bu konuda tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki uygulamalarında da inşallah daha yaygın bir şekilde bizlere destek sağlayacağına inanıyorum. Gazlı içecek konusunda ve sağlıksız tatlılar konusunda çocuklarımız gerçekten duyarlı. Özellikle gazlı içeceklere karşı bir çocuklarımızda bir isteksizlik ve ona karşı bir tepki var. Buda beni memnun etti. Onun dışında tatlılarla ilgili çocuklarımız daha sağlıklı tatlılara doğru yöneliyor.” dedi.

Öte yandan okul kantinlerinde de bu tür zararlı yiyecek ve içecekler konusunda önklemlerin alındığını hatırlatan Vali Özdemir, “Kantinlerde özellikle sebze ve doğal ürünler ağırlıklı. Onun dışında sağılıksız beslenme diyebileceğimiz ürünlerde kantinlerimizde zaten satışı yasaklandı. Çünkü eğitimde biz sağlıklı beslenmeyi anlatıyoruz. Kantinlerimizde de eğer sağlıklı besinler olmadığı zaman çocuklarımız çelişkiye düşüyordu. Ve şuanda hem eğitimde çocuklarımıza sağlıklı beslenme anlatılıyor hem de uygulama anlamında kantinlerimizde bunu uyguluyoruz.” Şeklinde konuştu.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler