Kars’ta oto tamircilerinden sürücülere uyarı!

Kars’ta oto tamircilerinden sürücülere uyarı!

Kars’ta soğuk hava nedeniyle araçları çalışmayan sürücülere oto tamircileri bazı uyarılarda bulundu.

Kars’ta soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, oto tamircilerinin ise yüzünü güldürdü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, gece yapılan ölçümlerde bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere 16 derece olarak Kars’ta ölçüldü.

Kars’ta aşırı soğuk hava nedeniyle sabah saatlerinde çok sayıda araç çalışmadı. Araç sahipleri bir bir oto tamircilerin yolunu tuttu. Kimi sürücülerde araçlarını iterek tamircilere götürürken kimi sürücüler de araçlarını akülerine takviye yaptırarak çalıştırabildi.

Oto tamircileri konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, aşırı soğukların etkili olduğu Kars’ta araçların donduğunu ve araçlarını çalıştıramayan araç sahiplerinin kendilerine geldiğini ifade ettiler. Sürücülere uyarılarda da bulunan araç sahipleri çalışmayan araçlara fazla kontak açıp, marş yapmamalarını önererek, bu durumun başka arızalara da neden olduklarını söylediler.

Kış mevsimi nedeniyle araç sahiplerinin çok geç kalmadan araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları gerektiğini söyleyen oto tamircileri, kış mevsiminde aracın marka ve modeline göre bakım fiyatlarının 50 ile 100 TL arasında değiştiğini, kışın antifrizin yetersiz kalmasından dolayı donan motor masrafının 5 ile 7 bin TL’ye çıktığına dikkat çekerek, “Kışın aracın ilerleyen zamanda sıkıntı çıkarmaması için bakımlarının zamanında yapılması gerekmektedir. Bakım olarak yağ, hava filtresi, antifriz zamanında kontrol edilmelidir.” dediler.

Ayrıca, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre; “Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don hadisesi ile birlikte pus hadisesi beklendiğinden özellikle sürücülerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.” denildi.

kars’ta-oto-tamircilerinden-suruculere-uyari!-(1).jpgkars’ta-oto-tamircilerinden-suruculere-uyari!-(2).jpgkars’ta-oto-tamircilerinden-suruculere-uyari!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler