Kars’ta şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği

Kars’ta şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği

Kars Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerini iftar yemeğinde onurlandırdı.

Tacettin DURMUŞ

Tarihi Kars Emniyet Müdürlüğü binasının, polisevi olarak restore edilmesinin ardından ilk resmi programına ev sahipliği yapmış olduğu iftar programında duygulu anlar yaşandı.

Eşleri ile birlikte iftar yemeğine katılan başta Vali Türker Öksüz ve eşi Meral Öksüz olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahid Doğu ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile birlikte ayrı ayrı masalarda oturarak sohbet ettiler.  İftar Programına Türkiye Muahrrip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kars Şehit Ailleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba da katıldı.

Evliya Camii Müezzini Enver Edeş’in Kuran-ı Kerim Tilaveti suması ve İl Müftü Yardımcısı Özen Cihangir’in yemek duasının ardından okunan ezan ile birlikte iftarlar açıldı.

İftar yemeğinin ardından Kars Valisi Türker Öksüz eşi Meral Öksüz ile birlikte şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerini tek tek ayakta uğurladı. Vali Öksüz ayrıca her birinin varsa sorunlarının çözüleceğini söyledi.

VALİ ÖKSÜZ, “ŞEHİTLİK MAKAMI, İLAHİ MAKAMDIR VE MERTEBELERİN EN YÜCELERİNDENDİR”

Vali Türker Öksüz yemekte yaptığı konuşmada; böylesine mübarek bir günde, Ramazan ayının manevi atmosferinde, bir iftar sofrasında, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Şehitlik makamının, ilahi bir makam ve mertebelerin en yücelerinden biri olduğunu da söyleyen Vali Türker Öksüz, “Şehit; Allah yolunda, vatan savunmasında canlarını çekinmeden feda eden kahramanlara verilen bir unvandır. Bu nedenledir ki şehitlik mertebesi milletimiz için çok azizdir. Şehadet,  medeniyetimizde vatanımızın, milletimizin birliğinin de harcıdır.

Türk milleti tarih boyunca vatanı için, milleti, bayrağı, inançları için yeri geldiğinde canını vermekte hiçbir zaman tereddüt etmemiştir. Sizlerin büyük emekle büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz evlatlarınız bu cennet vatanımız için, milletimiz için, devletimiz için, bayrağımız için ve ezanımız için canlarını seve seve feda ederek şehadet mertebesine ulaştılar, yaralandılar gazi oldular. 

Sizler, aziz şehitlerimizin, bizlere emaneti, yadigârısınız. Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarımızı; çocuklarımızı, eşlerimizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. İnancımız; inşallah şehitlerimizin ebedi ve sonsuz bir âlemde bütün şehit annelerine, babalarına, eşlerine ve çocuklarına şefaatçi olacağı yönündedir. Bütün şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

Gazilik de şehitlik kadar önemli bir mertebedir. Çünkü sizler, ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek içim üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar gösterdiniz, vatanımız için canlarınızı ortaya koydunuz, bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi oldunuz. Bu vatan, bu millet, size minnet ve şükran borçludur. Türk milleti tarih boyunca vatanı için, milleti, bayrağı, inançları için yeri geldiğinde canını vermekte hiçbir zaman tereddüt etmemiştir.

Vatan sevgisi ve fedakârlığın sembolü olan kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak, hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak, devletimizin öncelikli ve en önemli görevlerindendir.

Aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi olan vatandaşlarımıza sahip çıkılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesinin sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla özellikle son yıllarda Devletimiz tarafından önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Şüphesiz ki çeşitli sorunlarınız, çeşitli arzularınız, dilekleriniz, talepleriniz olabilecektir. Bunları hiç çekinmeden, hepimize, bütün devlet kademelerine iletebilirsiniz. Kapımız her zaman ardına kadar sizlere açıktır. Şehit yakınları ve gazilerimizin sorunları ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenileceğinden emin olabilirsiniz. Sözlerime son verirken; ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Sizlere de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler