Kars'ta şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği

Kars'ta şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği

Kars Emniyet Müdürlüğü, şehit ve gazi aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi’ndeki iftar yemeğine Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri ile basın mensupları katıldı.
 
Akşam ezanı eşliğinde iftar topunun atılmasının ardından yemeği geçildi. Protokol üyeleri yemeğin ardından şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelerek sohbet ettiler.
 
Burada bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Türk Polis Teşkilatının halkın huzur ve güveni için gece-gündüz çalıştığını söyledi. Emniyet teşkilatının çok özveriyle çalıştığını teşkilat olarak da başaralı bir teşkilat olduğunu vurgulayan Çakmak, narkotik yıllarında çalıştığı zamanlarda tüm Avrupa’da yakalanan uyuşturucunun toplamının Türkiye’de yakalandığına dikkat çekti. Avrupa’daki büyük şehirlere bakıldığında akşamları vatandaş gezintiye çıktığında pek güven göremediğini ama Türkiye’nin her yerinde çok rahatlıkla gezilebildiğine işaret eden Çakmak, geceleri gezintiye çıktığında da bayanların bile Kars’ta çok rahat gezebildiğini ve kimsenin rahatsızlığına maruz bırakılmadıklarını anlattı. Bunun Emniyet teşkilatının başarısı olduğunu geçmiş yıllarda çok güç şartlarda çalışan Emniyet teşkilatının bugünkü teknik imkanlar ve sosyal imkanlarla çok güzel yerlerde olduğunu söyleyen Çakmak, “Fakat bunu sağlayan ilk önce Allah’ın izni ondan sonra da aziz şehitlerimiz, gezilerimiz ve emekli arkadaşlarımızdır. Biz bunların yaptıkları emeklerle buralara geldik.”dedi.
 
Vali Ahmet Kara’nın Kore’ye gittiğinde Korelilerin Vali Kara’yı karşıladıklarında “Sizler olmasaydınız bizler burada olmazdık” dediklerini dikkatlere sunan Çakmak, “Eğer şehitlerimiz, gazilerimiz ve emeklilerimizin emekleri olmasa Emniyet teşkilatı şu anda bu durumda olmazdı. Onun için ben aziz şehitlerimize, emeklilerimize ve gazilerimize teşkilatım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tabi ki şu anda şehit ailelerimizin kalpleri buruk. Ama hepimiz biliyoruz ki yüce Allah Kur’an-ı Kerim’in de “Şehitlere ölü demeyiniz. Zira onlar diridirler.” buyuruyor. Şu anda isimleri anıldıkları yerlerde Allah’ın izniyle mutlaka bizi gözetliyorlardır. Onun için şehit ailelerimize Allah’tan sabırlar diliyorum. Şehitlerimiz Allah’ın en yüce makamında, Cennet’in en güzel köşelerindeler. Onlar burada canlarını verdiler ama ahrette Cennet’in en güzel yerlerini aldılar. İnşallah onların şefaatinden bizler yararlanırız. Çünkü bir hadiste de şehitlerin 70 kişiye şefaat edecekleri buyruluyor. Allah bize şehitlerin şefaatinden yararlanmayı nasip etsin. Hepinize tekrar burada bulunduğunuz gediğiniz için, şeref verdiğiniz için teşkilatım adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Kars Valisi Ahmet Kara da, “Şehitlerimiz Hz. Bilal-i Habeşi’nin, Hz. Hamza’nın ve Hz. Hüseyin’in arkadaşları, komşuları olmuşlardır. Onun için tabi ki şehit ailelerinin bugün hüzünlenme günleri değil aslında, bugün onların buruk günleri değil aslında. Bugün, onur ve gurur günleridir. İslam tarihinde bir örnekte Hz. Halit Bin Velid’tir Halit Bin Velit aynen bizim gazilerimiz gibi çokça savaşlarda ara almadıkları eri kalmamış, ama yatağında vefat etmiş. Yatağında vefat ederken de ‘niye ben şehit olmadım’ diye ağlamış. Tabi şehitlik dolayısıyla çok ulvidir. Ahret inancı olan için tabi. Bizim ahret inancımız ve öteki dünya inancımız var. Şehitlik Cennetin en yüksek mertebesine erme makamıdır. O açıdan bizde onur duyduk, gurur duyduk, sevindik arkadaşlarımızla birlikte iftar etmekten. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve şehitlerimizin de şefaatini diliyoruz.” şeklinde konuştu.
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler