Kars’ta Teröre Karşı Güvenlik Tedbirleri

Kars’ta Teröre Karşı Güvenlik Tedbirleri

Kars Emniyet Müdürlüğü, son günlerde Kağızman ve Iğdır'da yaşanan terör saldırılarına karşı il genelinde güvenlik tedbirlerinde hassasiyeti en üst seviyeye çıkardı.

 

Bölgemizde yaşanan huzur bozucu olayların ardından olası terör eylemlerine karşı Polisin gece ve gündüz almış olduğu önleyici tedbirler halk tarafından da takdirle karşılanıyor. Türkiye’nin en huzurlu kenti olan Kars’ın Kağızman ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan PKK saldırısında, Jandarma Taburu ve askeri lojmanların hedef seçilmesi tüm Kars halkını derinden etkiledi.

 

Yaşanan tatsız ve üzücü terör olaylarının ardından Kars Emniyet Müdürlüğü, güvenlik açısından hassasiyeti en üst seviyeye çıkarması ise vatandaşlar ve biz gazeteciler tarafından da gözleniyor.

 

İLİMİZE İL KEZ GİRİŞ YAPAN ARAÇ, POLİSİ ALARMA GEÇİDİ

Emniyetin almış olduğu tedbirlerden bazılarında da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bu gün de meydana gelen güvenlik tedbirlerinden birisiyse ilginç görüntülere sahne oldu. Bu kapsamda bugün ilimize ilk kez giriş yapan 65 ES ... Van plakalı özel araç polis ekiplerini alarma geçirdi.

 

Bu aracın Digor Yolu’ndan şehir merkezine girdiği sırada şüphe arz ettiğinin düşünülmesi üzerine ilgili birimler aracın izini sürmeye başladı. Kars’a daha önce giriş yapmadığı anlaşılan aracı takibe alan sivil, resmi ve trafik ekipleri, GAMP Caddesi üzerinde Fevzi Paşa İlköğretim Okulu önünde olduğunu tespit ettiler. Hemen olay yerine gelen ilgili ekipler, caddenin giriş ve çıkışlarını trafiğe kapatarak aracı incelemeye aldılar. Bu arada araç incelediği sırada bir taraftan da aracın sahibine ulaşmaya çalışıldı. Ardından da araç sahibi de aracın başına gelince yapılan inceleme sonucunda araç sürücüsünün aracını henüz Van’dan satın aldığını beyan etti. Daha sonra ise araç ve sürücüsü üzerinde yapılan geniş çaplı incelemelerin ardından araç ve sürücüsünün sakıncasız ve bankalar arası güvenlik işlerinde görevli bir kişi olduğu anlaşıldı. Yapılan incelenden sonra ise araç sürüsünden özür dilenerek yapılan uygulamanın son günlerde ilimizde yaşanan terör olayları nedeniyle yapıldığı ve herkesin huzur ve güvenliği için olduğu anlatıldı.

 

yes.20111004182227..jpg

 

yes.20111004182333..jpg

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler