Keleş’ten Muharrem İnce’ye sert tepki!

Keleş’ten Muharrem İnce’ye sert tepki!

Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, “Gündeme gelmek için Diyanet'e saldırmayın” dedi.

Volkan KARABAĞ

Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin, partisinin 1. Olağan Kurultayı’nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik hakaretlerini sert bir dille eleştirdi.

Başkan Keleş, “Gündeme gelemeyenler, ülkesi için anlatacak projesi olmayanlar Diyanet’e ve onun başkanına saldırmayı marifet zannediyor” ifadesini kullandı.

Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden dindarlara ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na saldırıların arttığına dikkati çeken Başkan Keleş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumumuzdur. Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Ülkesi adına anlatacak projesi olmayanların gündeme gelmek için  genel kurulunda Diyanet İşleri Başkanımızı hakaretlerle ağzına almasını manidar buluyor bu tür ucuz oyunlara milletimizin prim vermeyeceğini kendisine hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Diyanet’e geçmişte yapılan saldırılar karşısında da bir ve beraber olduklarını hatırlatan Keleş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetimizin de onun değerli başkanının da yanındayız. “Hutbelerde neden Atatürk’ün adı geçmiyor” diye istismar siyaseti yapanlara tarihi arşivlere bir göz atmalarını öneriyoruz: Atatürk, 5 Mart 1924 tarihli kararname ile hutbelerde adından bahsedilmesini bizzat kendi imzası ile yasaklamıştır. Tüm valiliklere gönderilen kararnamede kişilere değil, millete ve Cumhuriyet’e dua edilmesi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından istenmiştir. Onun vasiyetine uyularak yapılan bu uygulamayı her seferinde  Diyaneti ve onun başkanını karalamak ve hakaret etmek için fırsata çevirenleri bu millet gayet iyi biliyor. Sayın İnce bu millet ile yol almak istiyorsan önce bu milletin vicdanından ayrı düşmemeyi öğrenmeni tavsiye ederiz. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetimizin de onun Değerli Başkanının da yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler