Köy Enstitüleri Kars'ta Unutulmadı

Köy Enstitüleri Kars'ta Unutulmadı

Eğitim Sen Kars Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Kars Şubesi ve Kars Sinema Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe ev sahipliğini her Çarşamba film-belgesel gösterimleri yapan Kars Sinema Topluluğu yaptı.

 

Etkinlikte ilk sözü Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit aldı. Koçyiğit konuşmasında böyle bir etkinlikte bir arada olmaktan onur duyduklarını ifade etti.

 

Daha sonra sözü YKKED Kars Şube Başkanı ve Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Zarife Karaşah aldı.

 

Karaşah, “Köy Enstitülerinin ülkemiz eğitim ve yazın tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu, oradan ülkemiz tarihinde çok önemli kişilerin yetiştiğini ve keşke yaşasaydı ve mezunları daha da fazlalaşsaydı” dedi.

 

Konuşmalar sonrası ise Can Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Köy Enstitüleri’ belgeseli gösterildi. Gösterim sonrası ise Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu iki öğretmen emeklisi söz alarak anılarını paylaştılar.

 

Etkinlik katılımcıların söz alarak düşüncelerini ifade etmeleri ile son buldu. Etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı.

 

Ayrıca etkinliğe siyasilerin ilgisi de yoğun oldu. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun adayı Mülkiye Birtane ve CHP’nin 2. ve 3. sıradan milletvekili adayları da etkinliğe katıldılar.

 

Kars Sinema Topluluğu haftaya Çarşamba ‘Fatsa Gerçeği’ belgeselini 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü de ‘Bahoz-Fırtına’ filmini yönetmeni Kazım Öz’ün katılımıyla göstereceğini de duyurdu.

 

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler