Modern Hayvan Pazarı Açıldı

Modern Hayvan Pazarı Açıldı

Kars'ta ki hayvan pazarlarının modernleşmesi kapsamında, Selim İlçesinde yapımı tamamlanan hayvan pazarının açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Selim Belediyesi tarafından Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, Kars’ta başlatılan hayvan pazarlarının daha da modernleştirilmesi çalışması, mutlu sonla noktalandı. Selim’den çevre ilçe ve illere hayvan sevkıyatının yapılacağı ve hayvan tüccarlarının akın edeceği hayvan pazarı, son derece modern bir şekilde tamamlanarak hizmete sokuldu.

 

Hayvan pazarının açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, Selimli Hayırsever İşadamı Celal Kahraman, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

İLÇEMİZİN EN ÖNEMLİ BİR İHTİYACIYDI

 

Açılış öncesi hayvan pazarı hakkında davetlilere bilgi veren ve ardından da bir konuşma yapan Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yapılan hayvan pazarının bölge için son derece önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Selim’in Kars ve diğer ilçelerle birlikte hayvancılığın bölgenin tek geçim kaynağı olduğuna vurgu yapan Yücel, “Kars, ülkemizde hayvancılık alanında ciddi bir yere sahip. Daha önce de burada bir pazarımız vardı ama çok ilkel bir durumdaydı. Biz, bu pazarı, 2011 yılında SERKA’da projelendirirdik. Proje bedeli 860 bin TL. Bunun 270 bin TL’sini SERKA karşıladı. Geriye kalan miktarı da belediye olarak karşıladık. Hayvan pazarımız, modern bir kafeterya ile birlikte günlük 10 büyükbaş, 20 de küçükbaş hayvan kesimi yapılacak şekilde yapılarak hayata geçirildi. Tesisimizde, kesilen hayvanların eti için dinlenme bölümü, soğuk hava depoları, kantar gibi modern bir mezbahanede bulunması gereken fiziki koşullar mevcut. Ayrıca veteriner odası, hayvan laboratuarı da olacak. Normal hizmet alanı 2 bin metrekare olan pazarımız, büyük ve küçükbaş hayvan padokları, beton zemin ve diğer bölümlerde 6 bin dönüm alanda kuruldu. Pazarımızda, toplam 8 dönümlük alanda halkımıza hizmet etmiş olacağız. Böylelikle bugün açılışını yaptığımız modern hayvan pazarından Selim halkının yanı sıra hem yakın ilçelerimiz, Kars merkez, Ardahan, Göle, Artvin Şavşat, Ağrı, Iğdır gibi illerimizde Selim Pazarını tercih edecek” dedi.

 

KARS’TA HAYVANCILIK HİÇBİR YÖNÜYLE İHMAL EDİLEMEZ

 

Daha sonra söz alan Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars’ın Selim ile birlikte temel geçim kaynakların başında hayvancılığın geldiğine dikkat çekti. Bu nedenle hayvancılığın hiçbir yönüyle ihmal edilemeyeceğine de vurgu yapan Vali Tepe, “Bu hayvan pazarının yapılmasıyla çok takdire şayan bir iş başarılmış ve çok modern bir tesis kazandırılmış. Bu tesis Kars’ta hayvancılığın gelişmesi anlamında çok önemli bir adım olacak. İnşallah bu Pazar, başka ilçelerimize de örnek olacaktır. Hayvan pazarları olmadan önceki pazarların içersinde bulunduğu fiziki durumları ve hayvancılığın nasıl yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle Selim hayvan pazarımızın son derece modern haliyle görmek hepimizi mutlu etmeye yetiyor. Bu nedenle bu hayvan pazarının Selim’e kazandırılması için başta Selim Belediye Başkanı Muittin Yücel ile Serhat Kalkınma Genel Sekreteri Hüseyin Tutar ve diğer emeği geçenleri kutluyorum.” Dedi.

Tacettin Durmuş / karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler