Okul Önlerine Ek Önlem

Okul Önlerine Ek Önlem

Kars Emniyet Müdürlüğü, trafik canavarlarına karşı, okul önlerinde görev yapacak gönüllü okul geçidi görevlisi öğrenciler yetiştiriyor.

 

Trafik polislerine yardımcı kuvvet desteği verecek olan 38 okul geçidi görevlisi öğrenciye geçtiğimiz gün kimlik kartları ve üniformaları düzenlenen törenle verildi. Bu öğrenciler, okul önlerinde her akşam polis abilerine ve ablalarına yardımcı kuvvet desteği veriyor.

OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK POLİSİ GİBİ YETKİLER

Atatürk İlköğretim Okulu’ndan gönüllü okul geçidi görevlisi olan Yaren ve Habip Demir kardeşler de, kendi okulları önünde her akşam okul çıkışında arkadaşlarının güvenli bir şekilde okuldan ayrılarak evlerine gitmesine yardımcı oluyorlar.

Yaren ve Habip kardeşler, polis abileriyle birlikte okul önünde üniformalarıyla ve ellerinde ki “DUR VE GEÇ” ikaz işaretleriyle araçları durdurarak arkadaşlarının okuldan ayrılmasını sağlıyorlar.

OKUL SERVİSLERİ, HOSTES BULUNDURMAK ZORUNDADIR!

Demir Kardeşler ayrıca okul servislerini de düzenli olarak denetliyorlar. Öğrenciler, özellikle okul servislerinin hostes bulundurma konusunda hassasiyetle denetliyorlar. Ayrıca okul servislerinin ön koltuklarında yaşı küçük çocukların oturtulmaması içinde sürücülere uyarılarda bulunmayı da ihmal etmiyorlar. Kurullara uymayan sürücüler ise bu öğrenciler tarafından polis abilerine bildiriliyor ve hatalı sürücüler hakkında cezai müeyyide ve yaptırımlar uygulanıyor.

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ GENÇ YAŞTA VERİLİR!

Kars Emniyet Müdürlüğü, Trafikten sorumlu Emniyet Müdürü Hayri Özcan Özcan ise trafik eğitiminin küçük yaşta başlayacağının önemini bildikleri için öğrencilere sık sık trafik eğitimi verdiklerini belirtti.

Özcan, bu nedenle Kars’ta son yıllarda gönüllü öğrencilerden oluşan okul geçidi görevlisi öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.  Bu öğrencilerin okul önlerinde trafik polisi gibi yetkili olduklarını da vurgulayan Özcan; “Hepinizin bildiği trafik bizim için en büyük sorunlardan biridir. Türkiye’de her gün onlarca insan trafik kazalarında hayatını kaybedebiliyor veya sakat kalabiliyor. Biz trafik eğitiminin küçük yaşta başlayacağının önemini bildiğimiz için öğrencilerimize sık sık trafik eğitimi veriyoruz. Bu arkadaşlarımızdan fedakar ve gönüllü olanları okul geçidi görevlisi yapıyoruz. Bu öğrencilerimizden 25’ine daha önce okul geçidi görevlisi kimlik kartlarını ve trafik polisi üniformalarını vermiştik.  Bu günde 13 gönüllü öğrencimize daha kimlik kartlarını ve üniformalarını verdik. Bu öğrencilerimiz bizim yardımcı kuvvetlerimiz olacak. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum. Bu bir gönül işidir. Öğrencilerimiz bu işe gönül verdiler. Bu nedenle onlara teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz. Karsta kendi okullarının önünde trafik güvenliğini sağlamak için gönüllü oldular. Daha çok il merkezinde trafiğin yoğun olduğu okullarda, ana caddelere çıkan okullarda, diğer okullardan da gönüllü öğrencilerimizi de kabul ediyoruz. 38 öğrencimiz her gün trafiği yönlendirmekle görevli olacaklar ve hata yapan sürücüleri bizler bildirecekler. Bizlerde gerekli ceza ve yaptırımları bu öğrencilerimiz kuralları uygulama yetkisi var. “ Dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler