Özdemir’den Kahramanlarımıza Tatlı İkramı

Özdemir’den Kahramanlarımıza Tatlı İkramı

Kars Valisi Günay Özdemir, Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz ile birlikte tipinin eksik olmadığını ve mevsim boyunca onlarca aracın yolda kalıp kazaya karıştığı Digor yolunda teyakkuzda olan işçileri ziyaret ederek baklava ikramında bulundu.

Özdemir’den Kahramanlarımıza Tatlı İkramı

Kars Valisi Günay Özdemir, Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz ile birlikte tipinin eksik olmadığını ve mevsim boyunca onlarca aracın yolda kalıp kazaya karıştığı Digor yolunda teyakkuzda olan işçileri ziyaret ederek baklava ikramında bulundu.

Kars-Iğdır Karayolu 10. kilometresindeki Hanlar mevkii ve 20. kilometresindeki Dağpınar mevkiinde eksik olmayan tipi onlarca aracın yolda kalmasına hatta kaza yaparak şarampole yuvarlanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde de yaklaşık 40 araç yolda kalmış ve 7 adet de trafik kazası meydanakha gelmişti. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri de günlerdir Digor yolunda aralıksız çalışıyor ve yolun trafiğe açık tutulması için büyük çaba harcıyorlar. Kepçe, greyder, rotatif ve diğer iş makineleriyle sürdürülen çalışmalarda yaklaşık 40 işçi görev alıyor. İşçiler mesai sistemine göre çalışıyor ve yoldaki önlemi elden bırakmıyorlar.

Gece-gündüz “Çileli Yol” diye adlandırılan Hanlar ve Dağpınar mevkiinde teyakkuzda olan işçileri bugün Kars Valisi Günay Özdemir sürpriz bir şekilde çalıştıkları bölgelerde ziyaret etti. Ağır kış koşulları ve tipi altında çalışan işçilerle tek tek tokalaşan Vali Özdemir, onlara birde baklava ikram etti.

Valisi Günay Özdemir, “Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Dün gerçekten burada ciddi bir rüzgar vardı. Rüzgardan dolayı da kar sürgünleri maalesef yolları zaman zaman trafiğe engelliyor. Ve bu konuda da bizler ekip olarak hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de karayollarımız yoğun bir tempo içerisin de yoğun bir koordine içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de bu karla kapanan yerler açılıyor. Bu konuda da her hangi bir eksiğimiz bir sıkıntımız yok vatandaşlarımızın yollarını açıp kullanmaları için biz elimizden geleni yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Digor yolunda, göle ve susuz yollarında sıkıntı vardı. Onların da bazen kontrolünü vererek bazen de trafiği durdurarak en azından vatandaşların can güvenliklerini tehlikeye sokmamış oluyoruz. Birde kayan araçlarımızlakha ilgili de hemen şuan yine vatandaşlarımıza bir hizmet vermiş oluyoruz. Çünkü burada her hangi bir çekiciden önce karayollarımız yolda kalan araçları çekiyorlar. Ve böylelikle yolumuz her zaman trafiğe açık bir şekilde devam ediyor. Biz onlara ne ikram etsek azdır çünkü şu şartlarda şu soğukta vatandaşın rahat yolculuk yapması için elinden gelen gece ve gündüz 24 saat boyunca çalışıyorlar. Biz arkadaşlarımız tebrik ediyoruz.” dedi.

KAR SİPERLERİ KURULACAK

Sürekli tehlike arz eden bu yolda kar siperlerinin kurulması yönünde çalışmalarının olduğunu da anlatan Vali Özdemir, “Birde aslında bu yolda önemli olan kar siperlerinin yapılması, kar siperleri yapılırsa burada o kadar yoğun bir çalışmaya gerek kalmayacak. Kar siperleri ile ilgili de inşallah karayollarıkha bölge müdürlüğümüz çalışmalara başlıyor. En kısa zamanda da kar siperleri yapılacak.” şeklinde konuştu.. 

Vali Özdemir’i eşlik eden Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz da, işçilerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve hepsinin bu ortamlara alışık profesyonel işçiler olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Yolumuz şu anda açık ama akşam saatlerine doğru rüzgarın artması ile çok yoğun bir tipi ve sisle beraber yollar tekrar trafiğe kapanacaktır. Zaman zaman can ve mal güvenliği açısından kapatma söz konusu olabilir. Onu sürekli gözaltında tutuyoruz. Güvenlik görevlilerimiz ile beraber eş güdümlü olarak çalışıyoruz. Sürücülerimizin can ve mal güvenliklerini sağlamak adına trafiği kapattığımız zamanlarda oluyor. Hem burada hem Sarıkamış yolunda hem de Ardahan yollarında da sıkıntılar yaşıyoruz. Son bir hafta içerisin de bu tür durumlarla yine karşılaşacağız. Ekiplerimiz 24 saat usulü çalışıyor. Önemli olan can ve mal güvenliğidir tabi bunu sağlamak için 24 saat içerisin de dönüşümlü olarak arkadaşlarla işimizin başındayız. Ekipmanlarımız iş elbiselerimiz var soğuktan koruyucu elbiselerimiz var yolda kalan araçlar için kumanyalarımız hazır. Koruyucu elbiseler ile ilgili ekipmanlarımız dağıtmışız arkadaşlarımıza onla ilgili de bir sıkıntımız yok her türlü koşula hazırlıklıyız. Diğer bölgelere göre bizim elemanlarımız daha tecrübeli.” diye konuştu.

İşçiler ise, “Arabalar yolda kalıyor biz de açıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın diye gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandılar. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler