Özdemir'in 18 Mart Mesajı

Özdemir'in 18 Mart Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

Özdemir'in 18 Mart Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

Türk Milleti olarak var olma mücadelesi verdiğimiz ve tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanına dönüştürdüğümüz Çanakkale Zaferi'ni 100’üncü yıldönümünde bir kez daha onurla ve gururla kutluyoruz.

Bugün Anadolu coğrafyasında bağımsız olarak yaşıyor olmamızı, o gün tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diye haykıran kahraman ecdadımıza borçluyuz. Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu aziz vatan uğruna, istiklal uğruna omuz omuza Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve daha birçok yerde savaştık, on binleri, yüz binleri şehit verdik.

Özellikle gençlerimizin bunu çok iyi analiz etmeleri, Türk milletinin; yaşamla ölüm arasındaki dönüm noktalarında nasıl birleştiğini, Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Büyük Taarruz’u çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bu savaşlar bizim ortak tarihimizin, ortak millet bilincimizin yazıldığı savaşlardır. Yani; biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım! Çanakkale bunun en güzel örneklerindendir. Ecdadımız koyun koyuna yatmaktadır.

Aziz şehitlerimiz bilsin ki; bizlere kutsal emanetleri olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlığıyla, uğruna canlarını verdikleri bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlama, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ecdadımızdan miras aldığımız bu cennet vatanın ebedi bekçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 100’üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü’nü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler