'Ramazan Mucizelerle Dolu Bir Aydır'

'Ramazan Mucizelerle Dolu Bir Aydır'

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS

Yurdakoş mesajında, Ramazanın İslam âlemi ile tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olması temennisinde bulunarak, tüm Kars halkının aynı duygu ve düşüncelerle bayrama kavuşması dileklerinde bulunarak, Ramazanın mucizelerle dolu bir ay olduğunu söyledi.

Mübarek ayda bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun bir şekilde yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklediğimiz Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını da mesajında ifade eden Yurdakoş:

"Manevi duyguların zirveye ulaştığı rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan, insanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri, hem de yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Ramazan ayı boyunca kültürümüzün güzel örneklerini göstererek, tüm ülkemizde olduğu gibi Kars’ta da barış, huzur, refah ve mutluluğa katkı sağlama kararlılığımızı yineleyeceğiz. Halkımızın bu mübarek ayda daha fazla yardım yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına yürekten inanıyoruz. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır. Ramazan, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. 11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl 7'den 77'iye herkes tarafından sabırsızlıkla beklenirken, gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını Allah’tan diliyor, başta Karslı hemşerilerim olmak üzere, vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler