'Sarıkamış’ın gelişmesi demek Kars’ın gelişmesi demektir'

'Sarıkamış’ın gelişmesi demek Kars’ın gelişmesi demektir'

Kars Valisi Günay Özdemir, “Gerçekten Kars; turizm ve kültür anlamında her türlü imkana sahip bir ildir." dedi.

'Sarıkamış’ın gelişmesi demek Kars’ın gelişmesi demektir'

Kars Valisi Günay Özdemir, “Gerçekten Kars; turizm ve kültür anlamında her türlü imkana sahip bir ildir. Ve bu imkanlar iyi değerlendirildiği zaman halkın refahını yükseltebilecek bir imkana da sahiptir. Onun için Valilik olarak, devletimiz olarak, milletvekillerimizle birlikte gerçekten yapılması gerekli olan yatırımları biz planlayıp ona göre yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda halkımızdan da yatırımcılarımızdan da cesaretli olan ve geleceği gören, gelecekle ilgili planlarını iyi yapabilen müteşebbislerimizle birlikte Sarıkamış’a ciddi şekilde yatırım yapıyorlar.” dedi.

Vali Özdemir, “Bugün biz Sarıkamış’ta, Sarıkamış turizmini büyük bir aşamaya getirmişiz. Biliyorsunuz bu bir zirve yarışı öncelikle zirveye çıkarken ilk aşamalarda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınmış. Ama bugün öyle görüyorum ki kartopunu zirveye yaklaştırmış bir durumdayız. Eğer el birliği ile biz bu kar topunu imkanlarımız anlamında, yatırımlarımız anlamında zirveye ulaştırdığımızda gelecek 3-5 yıldan sonra artık zirveden sonra çok çok daha rahat gelişebilecek, çok daha rahat imkanların ve fırsatların olacağı, artık yatırımların kara dönüşebildiği bir imkana kavuşmuş olacağız. Sarıkamış’ın gelişmesi demek Kars’ın gelişmesi demektir. Çünkü Sarıkamış turizmi aynı zamanda Kars merkeze ve Kars merkezdeki turizminde Sarıkamış’a ilgisi var. Ayrıca bölge anlamında da biz bölgesel olarak yatırımlara girmiş bulunmaktayız. Bölge turizmi anlamında da Van’dan Artvin’e, Trabzon’a kadar bölgenin planlanması ve bu konuda da bölge illerimiz ile turizm bakanlığımız ile de bu konuda planlanmaların yapılmasıyla alakalı bilgilendirmelerimiz oldu. İnşallah gelecek yıllarda ki amacımız; Van’dan, Trabzon’a kadar turizm alanında planlanarak turizme kazandırılmasıdır. Ve bu konuda da Sarıkamış’ın, Kars’ın değerlerinin kazandırılması, hep beraber ortaya çıkarılması için özellikle çalışmalar yapıyoruz. Ben inşallah gelecek yıllarda daha iyi olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın, “Sarıkamış’a gelip de memnun kalmayanların masraflarını biz karşılayacağız” taahhütlerini desteklediklerini ifade eden Vali Günay Özdemir daha sonra şunları söyledi:

“Sarıkamış gerçekten şehitleriyle ve Rabbimin nimeti olan kar nimeti ile ilimizin güzide turizm alanlarından birisidir. Ve yıllardır Sarıkamış’ta turizm anlamında ciddi yatırım var. Sarıkamış halkı ile, Kars halkı ile, devleti ile hükümeti ile ciddi bir yatırım aşamasına gelmiş ve ciddi bir çalışma yapılmış. Şu anda kayakseverlerin, kayak yapan arkadaşların bu telesiyejlerde sıkıştıklarını görüyoruz. Demek ki şu anda verdiğimiz hizmetler belli bir kapasiteye ulaşmış ve bundan sonra biz artık yeni hizmetlere, yeni girişimlere açılmamız gerekiyor. Kısa süre önce açtığımız teleferik de bu konuda bu sıkıntıyı bir nebze de olsa giderebilecek bir durumdadır. Gelecek yıllardaki planlamalarımızı da burada ki sıkıntıları giderecek ve bu sıkıntıları en aza indirecek, buraya gelen insanları memnun edecek şekilde çalışmalar yapacağız. Sayın vekillerimiz de bunu bildikleri için, gelecek yıllarda gelen misafirlerin daha rahat edeceklerini bildikleri için bu yüzden kefil oluyorlar. Ben de aynı şekilde misafirlerimizin kesinlikle rahat edeceklerini ve burada her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmayacaklarını taahhüt ediyorum. Ve bu konuda da elimizden gelen her şeyi yapacağımıza inanıyorum.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler