SAVCILIĞA SORU!

SAVCILIĞA SORU!

Av. Onur Gündoğdu, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzurum Başsavcılığı'na yazılı başvuruda bulunarak, telefonunun dinlenip dinlenmediğini sordu.

Bir süredir Türkiye’nin gündemini sarsan “hukuka aykırı” dinleme, Kars’taki hukukçuları da ayağa kaldırdı. Kars-Ardahan Bölge Barosu’na kayıtlı Av. Onur Gündoğdu, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzurum Başsavcılığı’na yazılı başvuruda bulunarak, telefonunun dinlenip dinlenmediğini sordu.

Dün Kars Cumhuriyet Başsavcılığı ile CMK’nin 250. maddesine göre görevli ve yetkili olan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Av. Gündoğdu, “halen Kars-Ardahan Bölge Barosu’na bağlı 233 sicil numarası ile serbest avukat olarak çalıştığını” belirterek, “Hukuka aykırı olarak dinleme yapıldığı yönünde ulusal basında yer alan haberler, şahsımın da dinlenmiş olabileceği yönünde haklı şüpheler uyandırmıştır” dedi.

Gazetemizin de hukuk danışmanlığını yapan Av. Onur Gündoğdu, telefonlarının dinlenip dinlenmediğine dair bilgi sahibi olmak üzere Kars ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıkları’na yaptığı yazılı başvuruda, şöyle dedi: “Sözkonusu haklı şüphelerimin hassas bir konudan kaynaklı olması ve hukuka uygunluğun bir vatandaş olarak denetime elverişliliğini sağlamak ve insan hakları evrensel kuralları çerçevesinde, insan haklarına saygılı toplum oluşturma gayret ve amacına binaen başsavcılığınızdan şahsımın dinlenip dinlenmediği, dinlenmiş isem hangi konuda, hangi zaman dilimi içerisinde, hangi gerekçelerle dinlendiğimin bildirilmesini arz ederim.”

KAYNAK: ÇAĞDAŞ KARS HABER

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler