Selahattin Beyribey'in Kars'ın Kurtuluş Mesajı

Selahattin Beyribey'in Kars'ın Kurtuluş Mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars'ın Kurtuluşunun 96'ncı Kurtuluş Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Beyribey'in mesajı şöyle:

Anadolu’nun düşman işgaline karşı başlatılan Kurtuluş Savaşımızda, ordumuz, 30 Ekim 1920’de Kars’ı yıllar süren Rus işgalinden ve daha sonra buna eklenen Ermeni çetelerinin zulümden kurtarmıştır. 1920 yılının Eylül ayında Türk-Rus mutabakatının sağlanması üzerine 28 Ekim 1920’de Kâzım Karabekir komutasında harekete geçen Türk kuvvetleri, 10 gün süren bir harekât sonunda Ermenileri kesin yenilgiye uğratmış, bu harekâtta Türk tarafı 46 şehit vermiştir. Doğu Cephesi Kumandanı Kâzım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetler 29 Eylül’de Sarıkamış’ı geri aldıktan sonra, 28 Ekim’de Kars’ı kurtarmak için harekete geçmiş ve 9. Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920 de serhat şehrimiz Kars düşman işgalinden kurtarılmıştır. Tam 43 yıl esareti yaşayan Kars halkı yılmamış, içlerindeki vatan sevgisinin büyüklüğü ve azimleriyle, cesaret ve kararlılıkla mücadele etmişlerdir. Kars halkı esaretten kurtulmak ve vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak pahasına gerekirse canını bile feda etmekten kaçınmamış genciyle, yaşlısıyla bütün olumsuz şartlara göğüs gerip adeta birbirleriyle kenetlenerek tek bir inanç ve tek bir yürekle her türlü müdahaleye karşı direnmiş, sonunda bağımsızlıklarına kavuşmuşlardır.

30 Ekim 1920 Kars’ın kurtuluşu, yüce devletimizin ilk zaferidir. Kars’tan başlayan bu zafer muştusu, dalga dalga tüm yurda dağılmış, milletimizin sinesini ve özünü, galibiyet ve muzafferiyet duygusuyla doldurmuş; batı cephesinde düşman güçlerine karşı birlik ve beraberliği perçinlemiştir. Kars’ta gösterilen asil davranış, bir destana dönüşmüş, cumhuriyete giden yol kısalmıştır. Candan aziz bildiğim Karslılar; tarihin derinliklerinde bu güzel şehrimiz için canlarını feda eden şehitlerimize yakışan insanlar olmak zorundayız. Şehrimizi el birliği ile gerektiği yere taşıma mecburiyetindeyiz. Bu zorunluluk hepimizin boynunun borcu olan bir sorumluluktur. Bizler bütün çalışmalarımızda şehrimizi daha güzel ve daha yaşanılır bir şehir haline getirmenin çabası içerisindeyiz. Kars’ta yaşayan her insanın Kars’a hizmet etmenin sorumluluğunu taşıması gerekmektedir. Ancak bu gelişim ve değişim elbette yeterli değildir. Bu düşüncelerle başta Kars halkının olmak üzere tüm Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümünü yürekten kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler