Selim’de 8 Mart etkinlikleri

Selim’de 8 Mart etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Selim Belediye Başkanı Sayın Coşkun Altun tarafından günün anlam ve önemine özel Atatürk YBO Pansiyonu yemekhanesinde yemekli ve müzikli eğlence programı düzenlendi.

Selim’de 8 Mart etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Selim Belediye Başkanı Sayın Coşkun Altun tarafından günün anlam ve önemine özel Atatürk YBO Pansiyonu yemekhanesinde yemekli ve müzikli eğlence programı düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe katılan yaklaşık 400 kadına karanfil hediye edildi. Günün önemiyle ilgili konuşmaların Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’un eşi Özlem Altun ile Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun eşi Şenay Dolu tarafından yapılmasıyla başlanan programda, 2014 yılında ailesine, yakın çevresinde ve Selim’de gösterdikleri fedakar çabalarından dolayı kadınlara Selim Belediye Başkanlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yemek programına müzikli eğlenceyle devam edildi. Kadınlar ve çocuklar eğlence programının ardından Selim Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda film gösterimine katıldılar

BU GÜNE KADAR SİNEMAYA HİÇ GİTMEMİŞ KADINLAR DA İLK DEFA SİNEMAYLA BULUŞTU

Selim Belediyesi’nin, hayatın sosyal yönünü kadınlara göstermeyi hedefledikleri Sinema filmini izleme imkanı bulan kadınların oldukça heyecanlı oldukları görüldü Çoğunluğu kadın ilk defa sinema ortamında film izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, özlem duydukları sinema ile kendilerini buluşturan Belediye Başkanlığına teşekkür ettiler.

İlk kez sinemaya gelen 65 yaşındaki Elvan Yıldız ise, "65 yaşındayım ve bugün ilk defa böyle bir ortamda sinema izledim. Bu etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Sayın Coşkun Altun’a, eşi Özlem Altun’a sonsuz teşekkür ediyorum. Filim muhteşem güzeldi, çok heyecanlandım, çok güzeldi. Daha önce hiç gelmemiştim imkânım olmamıştı.”diye konuştu.

Başkan Altun da, “bu etkinliklerin sadece bir günle sınırlı kalmayacağına işaret ederek, İlçemizdeki tüm kadınları kapsayan etkinliklerimiz sürecek. Kadınları sadece bir günde hatırlamayacağız" diye konuştu.

Başkan Altun "Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel her tür şiddeti kınıyoruz" diyerek yaşadıkları her tür sorunda kadınların yanında, uğradıkları şiddetin de karşısında yer alacaklarını vurguladı.

Selim Belediye Başkanı Altun, Peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözüyle şereflendirilen hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde en önemli katkıyı sağlayan tüm dünya kadınlarının eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde ifadeler de kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler