Selim'de Atlar, Bu Kez Yarışmadı!

Selim'de Atlar, Bu Kez Yarışmadı!

Kars'ın Selim İlçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin işbirliği ile birincisi düzenlenen Uluslararası Aşık Rustem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali'ne yağlı güreşlerin ardından cirit gösterileri de damgasını vurdu.

 Selim'de Atlar, Bu Kez Yarışmadı!

-ARALARINDA HUSUMET BULUNAN İKİ AT, CİRİT MEYDANINI SAVAŞ ALANINDA DÖNÜŞTÜRDÜ

Kars’ın Selim İlçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin işbirliği ile birincisi düzenlenen Uluslararası Aşık Rustem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali’ne yağlı güreşlerin ardından cirit gösterileri de damgasını vurdu.

Festivalin son gününde Selim Cirit Meydanında bir araya gelen cirit takımları, önce tur attı, ardından da kıyasıya birbirleriyle yarıştı. Ciritlerin devam ettiği sırada ise kış aylarında kar üzerinde ciritte kapışma sırasında husumet bulunan iki atın birini kovalaması ve meydanda boğuşmaları ise gösterilere renk kattı. Meydanda 10 numara ile yarışan at, aynı at ile tekrar cirit meydanında bir araya gelince huysuzlanmaya başladı. Aynı takımda yarışan iki at bu kez rakip takımındaki atları unutup, birbirleriyle dalaşmaya başladı. Ciridin heyecanla devam ettiği sırada ise 10 numarayla yarışan at, aralarında husumet bulunan diğer atı kovalamaya başladı. Bunun üzerine cirit meydanı bir anda karşıtı ve iki atın kavga ve boğuşmalarına sahne oldu. Bu arada yerde yuvarlanmaya başlayan atlar, daha sonra da seyircilerin arasına dalınca ortam bir anda karıştı. Daha sonra ise hırsını ve kinini yenemeyen 10 numaralı at, diğer atı bir süre cirit meydanında kovalamaya ve hırpalamaya devam etti. Ardından da rakibini yakalayamayan atın diğer atı kovalaması, cirit meydanın da çıkarak seyircilerin şaşkın bakışları arasında Selim ilçe merkezine kadar devam etti. Bu sırada araçlara binen atların sahipleri de, atların peşine düşerek ilçe merkezinde yakalayarak tekrar cirit alanına dönerek ciride devam ettiler.

AŞIK YENER YILMAZOĞLU DA SAZI VE SÖZÜ İLE FESTİVALE RENK KATTI

Festivale katılan Aşık Yener Yılmazoğlu da sazı ve sözünün yanı sıra cirit meydanında da festivale renk katarak destek verdi. Cirit meydanında seyirciler ve Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ile birlikte türküler söyleyen Yılmazoğlu, daha sonra da ata binerek Merhum Aşık Murat Çobanoğlu’nun seslendirdiği koçaklama olan ‘Bir hışımla geldi geçti peh peh (Köroğlu)” türküsünü söyledi. Ardından da alanda atın üzerinde tur attı.kha

Önceki ve Sonraki Haberler