Selim'de ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek’ Projesi!

Selim'de ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek’ Projesi!

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, 'Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek' projesi kapsamında ilçede yeni bebek sahibi olan anneleri ziyeret etti.

Selim'de ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek’ Projesi!


Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında ilçede yeni bebek sahibi olan anneleri ziyeret etti. 


Kaymakam Erdinç Dolu, Alisofu, Iğdır ve Karaçayır köylerinde ikamet eden yeni bebek sahibi olan annelerle bir araya geldi.


Selim Kaymakamlık Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı (SYDV) tarafından yürütülen “Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 3294 sayılı kanun kapsamında olan yoksul, yardıma muhtaç ve yeni doğum yapmış veya yapacak annelere, Anne-çocuk sağlığının önemini ve doğum sonrası dikkat edilmesi gereken konuları doğru öğreterek, hem bilinçli anne hem de sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilçe merkezi ve köylerinden ekonomik yoksunluk içinde bulunan 100 yeni doğum yapacak anne tespit edilerek proje hayata geçirildi.


Proje kapsamında Kaymakam Erdinç Dolu, yeni doğum yapmış anneler ziyaret edildi. Ziyaret edilen annelere bir bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler hediye edildi. Sağlık Grup Başkanlığı’nda görevli iki ebe tarafından da anne çocuk sağlığı hakkında kapsamlı bilgi verildi.

45.jpg46.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler